Κυριακή 26 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μάχη στους καταπέλτες για τις ανάγκες των εργαζομένων

Ετοιμάζουν τη δική τους συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Eurokinissi

Με 48ωρη απεργία που αρχίζει να μετρά από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Ιούνη, στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν ξανά στους καταπέλτες. Υψώνουν το ανάστημά τους, στραπατσάρουν και πάλι το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, δυναμώνουν το ταξικό μέτωπο των εργατών για να αναχαιτιστεί η κλιμάκωση της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, δυνάμεις του κεφαλαίου, για να τελειώνουν με τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα.

Ηδη και αυτή η απεργία στα καράβια έχει αρχίσει να γράφει ιστορία. Την απεργία κήρυξαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ενώ για πρώτη φορά, κάτω από την επίδραση των ταξικών δυνάμεων που έχει προκαλέσει θετικές διεργασίες ανάμεσα στους ναυτεργάτες, απεργία αποφάσισαν και άλλα ναυτεργατικά σωματεία, γυρίζοντας την πλάτη στα «φερέφωνα των εφοπλιστών», όπως αποκαλούν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες την πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, η οποία επέλεξε το ρόλο του απεργοσπάστη. Πρόκειται για την Πανελλήνια Ενωση Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΗΗΕΝ), της οποίας η διοίκηση αποφάσισε 48ωρη απεργία και η ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) η οποία αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 29 Ιούνη.

Το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» έρχεται να δώσει ένα ακόμα σφοδρό χτύπημα στους ναυτεργάτες, οι οποίοι ήδη δέχονται μία ανελέητη και πρωτοφανή επίθεση από τους εφοπλιστές και την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, η οποία έχει επιπτώσεις συνολικά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Συγκεκριμένα, το «μεσοπρόθεσμο» περιλαμβάνει περικοπές 180 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ και μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ κατά 6% με αναδρομική ισχύ! Την ίδια ώρα στους εφοπλιστές χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια που είναι οι οφειλές τους στο ΝΑΤ, χώρια τις επιδοτήσεις με εκατοντάδες εκατομμύρια σε «ζεστό» χρήμα.

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στο διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, στον οποίο έχουν επιδοθεί οι εφοπλιστές με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, στην επιβολή στα πλοία συνθηκών γαλέρας με ανασφάλιστους χαμηλόμισθους.

«Η 48ωρη απεργία είναι αναμέτρηση με τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που προωθούν κυβέρνηση, οι δυνάμεις του κεφαλαίου με τους εκπροσώπους τους. Να αποτελέσει αρχή νέων αγώνων, να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΣ ΝΑΤ, καλώντας τους ναυτεργάτες να κάνουν την περιφρούρηση της απεργίας δική τους υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ