Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΗ
Στη μάχη της περιφρούρησης

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιφρούρηση στην Αριστείδου
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιφρούρηση στην Αριστείδου
Στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αριστείδου έδωσαν χθες τη μάχη της περιφρούρησης οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της 4ης συνεχόμενης μέρας απεργίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γ. Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Με ανακοινώσεις που μοίραζαν στον κόσμο οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Αποκαλύπτουν το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που, αντί για κλιμάκωση, ζητά συνεχώς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, προσπαθώντας να «δημιουργήσει αυταπάτες και να προκαλέσει σύγχυση». Την πολιτική αυτή, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να την ανατρέψει και στην κατεύθυνση αυτή καλούν σε δυνάμωμα του αγώνα. Ακόμα, επισημαίνουν πως «η συμμετοχή και η περιφρούρηση της απεργίας από όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς είναι αναγκαία, να δυναμώσουν τη δράση τους κόντρα σε αυτούς που στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ μιλούν για το αντίθετο» και απαιτούν να πάρει απόφαση η ΓΕΝΟΠ για ανοικτή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Συνάντηση έγινε χθες το βράδυ μεταξύ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Οπως ήταν αναμενόμενο, το μόνο που βγήκε από τη συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και θα εντείνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Οι 48ωρες απεργίες συνεχίζονται, ενώ αναμένεται κλιμάκωση των αντιδράσεων από τη μεριά της Ομοσπονδίας.

Στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνάντηση έκανε η ΓΕΝΟΠ, επίσης χθες, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΕΕ, αποδεικνύοντας, ξανά, ότι στόχος της είναι η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, ζήτησε ανάκληση των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον έως τις 28 του Ιούνη, κάνοντας την ...παραχώρηση να θεωρήσει ότι το θέμα της ΔΕΗ πρέπει να αποτελέσει «ένα μοναδικό θέμα συζήτησης», υπό την προϋπόθεση να γίνει «σε περίοδο ηρεμίας και όχι έντασης».

Ενδιαφέρον έχουν στοιχεία που εμφάνισε η ΕΣΕΕ για τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης το 2010. Σύμφωνα με αυτά, δόθηκαν 1.156.373 εντολές διακοπής. Από αυτές, εκτελέστηκαν οι 245.808. Εγινε επανασύνδεση των 161.419 και οριστική ήταν η διακοπή για 84.389 συνδέσεις. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειονότητα των εντολών που δεν εκτελέστηκαν έχουν να κάνουν με την αδυναμία ανταπόκρισης στο «φόρτο εργασίας» από τα ιδιωτικά συνεργεία που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ