Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Βόμβες και ειδικοί απεσταλμένοι

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΕΓΓΑΖΗ.--

Σε δυνάμεις προσκείμενες στο καθεστώς Καντάφι απέδωσε το αντικαθεστωτικό Μεταβατικό Συμβούλιο τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε, χτες νωρίς το πρωί, στο χώρο στάθμευσης μεγάλου ξενοδοχείου στη Βεγγάζη, όπου καταλύουν δημοσιογράφοι και ξένοι διπλωμάτες. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Το Συμβούλιο δεν παρέλειψε, επίσης, να καλωσορίσει την αποσκίρτηση του υπουργού Πετρελαίου Σόκρι Γκχάνεμ, καλώντας και άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος Καντάφι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Επίσης, καλωσόρισε την απόφαση της Μόσχας, την οποία ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ, να αποστείλει «ειδικό απεσταλμένο», εκτός από την Τρίπολη, και στη Βεγγάζη. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ, ναύαρχος Μάικ Μιούλεν, επαναλάμβανε την ΝΑΤΟική εκτίμηση ότι «τελειώνουν οι μέρες του καθεστώτος Καντάφι». Η Τρίπολη πάντως ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τον Γκχάνεμ και θα στείλει αντιπρόσωπο στην τακτική σύνοδο του ΟΠΕΚ.

Νέα τραγωδία

Στη Μεσόγειο, αναζητούνται από τις τυνησιακές λιμενικές αρχές 200-270 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο που βυθίστηκε περίπου 20 χλμ από το τυνησιακό νησί Κερκενάχ. Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 800 μετανάστες, εκ των οποίων οι 570 διασώθηκαν από το τυνησιακό λιμενικό, ενώ οι ελπίδες για τους αγνοουμένους εξανεμίζονται. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών ήταν Λίβυοι ή εργάτες που προέρχονταν από Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ