Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρη και έμπρακτη στήριξη στη νέα επιδρομή

Εξόφθαλμη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές που έκανε σε συνεργασία με την τρόικα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν και εκβιάζουν το λαό για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Οσο δυναμώνει η λαϊκή συμμαχία, το ΚΚΕ, τόσο τα σχέδιά τους θα πέφτουν στο κενό
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν και εκβιάζουν το λαό για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Οσο δυναμώνει η λαϊκή συμμαχία, το ΚΚΕ, τόσο τα σχέδιά τους θα πέφτουν στο κενό
Ισχυρή συναίνεση και πλήρη στήριξη στην υλοποίηση των πλέον αντιδραστικών μέτρων προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ, την ίδια στιγμή, προβάλλει προσχηματικές και ψεύτικες διαφωνίες για να μην ταυτιστεί πλήρως με την κυβέρνηση και να διασωθεί ως ανάχωμα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε χτες ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να βάζει πλάτες στην κατεύθυνση αυτή. Επιπλέον, πλειοδότησε σε σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, όπως οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και η «αξιοποίηση» - εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, προτρέποντας μάλιστα την κυβέρνηση να φέρει τα σχετικά νομοσχέδια ένα ένα στη Βουλή, για να μπορέσει να τα ψηφίσει και η ίδια και να μην τα περάσει «με ένα άρθρο», γιατί θα αναγκαστεί, για λόγους ψηφοθηρικούς, να το καταψηφίσει.

Ταυτόχρονα με τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ θα είναι αναντικατάστατος σύμμαχος της κυβέρνησης στη νέα αντιλαϊκή επιδρομή, ο Αντ. Σαμαράς πιέζει για συναίνεση σε πιο προωθημένη βάση, προς όφελος της πλουτοκρατίας, με βάση το «Ζάππειο2». Από τη σκοπιά αυτή ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με σημείο αιχμής τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15% από 20% που είναι σήμερα.

«Προσφέρω πλήρη στήριξη σε μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που υπήρξαν και δικές μας θέσεις, πριν τα "ανακαλύψει" η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δεδομένη, όπως είπε, είναι η στήριξή του και στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. «Τι μας λέτε τώρα; Οτι πρέπει να συναινέσουμε σε αυτά που ήδη έχουμε προτείνει;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο αν η ΝΔ συναινεί για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα δε δίστασε να «προκαλέσει» την κυβέρνηση: «Θέλετε, λοιπόν, να νομοθετήσουμε μαζί για να επισπεύσουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον καλύτερα τρόπο για το δημόσιο συμφέρον; Πολύ ευχαρίστως. Δική μας πρόταση ήταν, έτσι κι αλλιώς, θα τη βοηθήσουμε».

Στο ίδιο ύφος, συνέχισε το διάλογο με την κυβέρνηση: «Θέλετε να προχωρήσουμε μαζί με μεγάλες κινήσεις αποκρατικοποίησης, που θα φέρουν σημαντικά έσοδα για τη μείωση του χρέους και θα έχουν αναπτυξιακή διάσταση; Να το κάνουμε αύριο!». Και ακόμα: «Θέλετε να πάρουμε μαζί πρωτοβουλίες για συμβάσεις εκχώρησης υποδομών, λιμανιών και αεροδρομίων, που εμείς τα ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο και τώρα τα "ανακάλυψε" η κυβέρνηση; Πολύ ευχαρίστως!».

Ζήτησε, όμως, παράλληλα να υιοθετηθούν και τα συμπληρωματικά φιλομονοπωλιακά μέτρα του «Ζαππείου 2», «γιατί αλλιώς ποιος θα έλθει να επενδύσει, σε μια οικονομία που βουλιάζει και σε μια κοινωνία που κοχλάζει;», όπως είπε χαρακτηριστικά. Γενικότερα για την τακτική που εφαρμόζει το κόμμα του δήλωσε πως «αν το καλοσκεφτείτε, ποτέ δεν ασκήθηκε τέτοια γόνιμη αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ολοφάνερο ότι επιχειρεί να αποφύγει την πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας ως ψευδεπίγραφη διαχωριστική γραμμή το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη. Αν και παραδέχτηκε ότι δε διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και απλά προτείνει «να το κάνουμε αργότερα», ωστόσο υποστήριξε ότι μπορεί να πειστούν αν το υιοθετήσει και το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση. «Αν συζητούσατε και το φορολογικό, για να πάμε να διαπραγματευτούμε με την τρόικα, για να μειώσουμε τους φόρους, τότε θα υπήρχαν περιθώρια συναίνεσης για επαναδιαπραγμάτευση πάντοτε», είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχθροί της «ανάπτυξης» τα εργατικά δικαιώματα και οι αγώνες(2012-05-30 00:00:00.0)
«Δικές μας προτάσεις»...(2011-08-02 00:00:00.0)
Αναδεικνύει τη συμφωνία στους αντιλαϊκούς στόχους(2011-06-10 00:00:00.0)
Σταθερή στήριξη πίσω από τη δημαγωγία(2011-06-02 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή σύμπλευση πίσω από τα πυροτεχνήματα(2011-04-01 00:00:00.0)
Εριδα για τις αντιλαϊκές προτάσεις(2010-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ