Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λύση βρίσκεται στον ενιαίο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών

«Εργάτες ξεσηκωθείτε, καλεί το πανό των μεταναστών στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
«Εργάτες ξεσηκωθείτε, καλεί το πανό των μεταναστών στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Παίρνοντας το λόγο, εκ μέρους των ταξικών συνδικάτων ο Γ. Τασιούλας είπε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε παρέμβαση με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της μετανάστευσης και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του 44χρονου στις 10 Μάη και την εγκληματική δράση ακροδεξιών ομάδων που ξυλοκοπούσαν μαζικά αθώους μετανάστες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να δολοφονηθεί με μαχαίρι 20χρονος από το Μπαγκλαντές.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φοβόμαστε ότι δε θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά θα εντείνουν την καταστολή στο "σωρό" ενάντια στους μετανάστες. Δε θα αλλάξουν την κατάσταση και θα αναγκάσουν μετανάστες και Ελληνες μικροεπαγγελματίες, βιοτέχνες να εγκαταλείψουν τα μαγαζιά τους. Τελικά, θα ευνοήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που καραδοκούν να περάσουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα (βλ. έκθεση ΕΥΠ που δημοσίευσε το ΕΘΝΟΣ). Είμαστε πέρα για πέρα αντίθετοι με σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Δεν φταίνε οι διαδηλώσεις που κλείνουν μαγαζιά, βιοτεχνίες αλλά η αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων από την πολιτική που ακολουθείται.

Ξεκινώντας, καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες και τις δολοφονίες των 2 ανθρώπων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση της "Χρυσής Αυγής" και άλλων ακροδεξιών και ρατσιστικών οργανώσεων που παίζουν τον "προστάτη της τάξης" και των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων.

Μετανάστες και Ελληνες εργάτες στην πάλη για εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα
Μετανάστες και Ελληνες εργάτες στην πάλη για εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα
Αυτό που επιδιώκουν, είναι να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος που βρίσκονται μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και να ρίξουν όλα τα βάρη από τα προβλήματα στις πλάτες των μεταναστών.

Αυτές οι οργανώσεις όχι μόνο είναι ενάντια στους μετανάστες και καλλιεργούν το ρατσισμό για να διευκολύνουν την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και το "ενδιαφέρον" τους για τους Ελληνες εργάτες, μικροεπαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής είναι ψεύτικο. Δε νοιάζονται για τη ζωή, ούτε των Ελλήνων εργατών. Αλλωστε, δεν έχουν αναπτύξει καμία παρέμβαση για τους εκατοντάδες Ελληνες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα κάτεργα της εργοδοσίας.

Στόχος τους είναι, πατώντας σε μια άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας να στρέψουν τους Ελληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες, έτσι ώστε να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα και αυτούς που το υπηρετούν, για τα προβλήματα που βιώνουν συνολικά Ελληνες και ξένοι εργάτες.

Ποια είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας και η ευρύτερη περιοχή έχει παραδοθεί στη δράση κυκλωμάτων και συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, των κλοπών, εγκληματικών ενεργειών, της εκμετάλλευση των μεταναστών.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των συνδικάτων
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των συνδικάτων
Το έδαφος προετοιμάστηκε για αυτήν την κατάσταση, από την πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική αυτή βρήκε στήριγμα και θερμό υποστηρικτή τον ΛΑ.Ο.Σ. που καλλιεργεί το ρατσισμό για να συσκοτίσει τις αιτίες του προβλήματος.

Παρέχει κάλυψη στην κυβέρνηση και την πολιτική που ασκείται και επικεντρώνει ότι για όλα τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες.

Κάνει λαϊκισμό, ότι ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των φτωχών και ταλαιπωρημένων Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων. Την ίδια ώρα, είναι ένθερμος υποστηρικτής των σκληρών μέτρων ενάντια στη ζωή των λαϊκών οικογενειών, μέτρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. κρύβουν ότι η μετανάστευση δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαστικός δρόμος που παίρνουν οι μετανάστες, αποτέλεσμα των πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει η εγκληματική δράση των μονοπωλίων.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν και τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ.

  • Επέτρεψαν και ανέχτηκαν το στοίβαγμα των μεταναστών κάτω από άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.
  • Εγκλώβισαν στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες που είχαν προορισμό άλλες χώρες με τη μη έκδοση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Δεν πήραν κανένα μέτρο προσωρινής ανθρώπινης διαμονής των μεταναστών που έρχονται στη χώρα μας. Οι εικόνες των καταυλισμών στην Πάτρα και αλλού μεταναστών χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, τροφή, ένδυση κλπ., είναι γνωστές σε όλους μας.
  • Αρνήθηκαν τη νομιμοποίηση των μεταναστών (κυρίως αυτών που έχουν πολλά χρόνια στη χώρα μας), κρατώντας τους σε καθεστώς "ομηρίας" που αξιοποιήθηκε από το κεφάλαιο για φθηνά εργατικά χέρια, αλλά και να μειωθούν συνολικά τα μεροκάματα Ελλήνων εργατών.
  • Παρέδωσαν τους μετανάστες έρμαια στη δράση κυκλωμάτων ελληνικών και ξένων που δρούσαν ανεξέλεγκτα. Αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές - που λειτουργούσαν σαν γκέτο - αναπτύχθηκε εγκληματικότητα, ναρκωτικά, πορνεία με κυριότερα θύματα γυναίκες μετανάστριες.
Ποιος ωφελείται από την κατάσταση αυτή

Με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι περιοχές αυτές της Αθήνας υποβαθμίζονται κάθε μέρα και πιο πολύ.

  • Η υποβάθμιση αυτών των περιοχών θα κλείσει τα μικρομάγαζα των Ελλήνων και των μεταναστών.
  • Οι κάτοικοι των περιοχών είτε Ελληνες, είτε μετανάστες θα εξαναγκαστούν να πάνε σε άλλες περιοχές να κατοικήσουν.

Η εγκληματικότητα στην περιοχή βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και των Ελλήνων και των μεταναστών. Από τις κλοπές που διαπράττουν οι συμμορίες και τα κυκλώματα κινδυνεύουν το ίδιο και τα σπίτια των Ελλήνων και των μεταναστών.

Η δράση αυτών των κυκλωμάτων δεν επιλέγει τους στόχους που θα εγκλιματίσει με βάση το χρώμα, την εθνικότητα. Αλλωστε, υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που μετανάστες έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών και όχι μόνο.

Η αστυνομία, στην ουσία, παρέχει κάλυψη στη δράση ακροδεξιών οργανώσεων να ξυλοκοπούν μετανάστες, να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Τρομοκρατεί η ίδια η αστυνομία άμεσα σε πολλές περιπτώσεις μετανάστες. Εχουμε δεχτεί, κατά διαστήματα, καταγγελίες από μετανάστες που είναι μέλη των συνδικάτων μας, που μας είπαν, ότι τους σταματάνε για έλεγχο και τους σκίζουν τα χαρτιά τους ή τους ξυλοκοπούν.

Αν ο προσανατολισμός της αστυνομίας ήταν αποκλειστικά στην περιφρούρηση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων η εγκληματικότητα θα είχε τουλάχιστον περιοριστεί. Ομως, η αστυνομία είναι εκπαιδευμένη και εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίζει απεργούς εργάτες, να τσακίζει κεφάλια διαδηλωτών και όχι να αντιμετωπίζει το κοινό έγκλημα.

Για να επανέλθουμε, η κατάσταση αυτή με την υποβάθμιση των περιοχών στην Αθήνα θα ευνοήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που στοχεύουν να κάνουν ιδιοκτησία τους μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα και να τα μετατρέψουν σε εμπορικά κέντρα για την επιχειρηματική τους δράση.

Οπως και να το εξετάσουμε το πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, από τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, της δράσης των φασιστών, της υποβάθμισης της ζωής των εργατών (Ελλήνων και μεταναστών) το συμπέρασμα είναι ένα:

Χαμένοι βγαίνουν συνολικά οι εργαζόμενοι και ωφελημένο το κεφάλαιο.

Τι διεκδικούμε - άμεσα μέτρα πάλης

Να διεκδικήσουμε οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα μας τη λήψη άμεσων μέτρων για:

  • Αντιμετώπιση συμμοριών, κυκλωμάτων και της ρατσιστικής εγκληματικής δράσης. Το αποτέλεσμα της δράσης όλων αυτών είναι το ίδιο. Εργαζόμενοι που χάνουν τη ζωή τους.
  • Επαρκή και ανάλογα εκπαιδευμένη αστυνομική δύναμη με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών. Οχι σε αστυνομία που τσακίζει διαδηλωτές, που τρομοκρατεί μετανάστες (πόσες περιπτώσεις που σκίζονται τα χαρτιά της άδειας παραμονής).
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να μετακινηθούν αλλού.
  • Χώροι προσωρινής ανθρώπινης φιλοξενίας μεταναστών.
  • Νομιμοποίηση μεταναστών. Ασυλο στους πρόσφυγες.
  • Ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Να ματαιωθούν τα σχέδια για να περάσει το ιστορικό κέντρο στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. Στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.
  • Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν υποκατάστατα μεθαδόνης. Αυτό είναι μια απόδειξη πώς θέλουν τους εργαζόμενους. Εγκλωβισμένους σε έναν κόσμο που δε δίνει λύση στα προβλήματα, αλλά τα αναπαράγει και οδηγεί σε αδιέξοδα. Τώρα να αναπτυχθούν κέντρα πρόληψης της τοξικής εξάρτησης και θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

Η λύση απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα.

Στον ενιαίο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους Ελληνες και μετανάστες σε επαγρύπνηση απέναντι στη δράση ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων κυκλωμάτων.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών.

Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της.

Η οργανωμένη λαϊκή δράση, με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων θα αποτρέψει τη δράση των ακροδεξιών.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες για να συζητηθεί το θέμα μέσα στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση πάρει άμεσα μέτρα για όλη αυτήν την κατάσταση που αν συνεχιστεί θα είναι εις βάρος όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί σηκώνουν το πρόβλημα με τους μετανάστες;(2012-04-07 00:00:00.0)
Στόχος τους η απαγόρευση των διαδηλώσεων(2012-03-21 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας(2012-01-31 00:00:00.0)
«Ελληνες και μετανάστες εργάτες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα»(2011-05-22 00:00:00.0)
Η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων απειλείται απ' όσους δημιουργούν τη μετανάστευση(2009-06-12 00:00:00.0)
Την εξαθλίωσή τους «γεννούν» συγκεκριμένες πολιτικές(2009-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ