Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE
Το ίδιο σκηνικό σήψης

Το επεισοδιακό φινάλε του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου - ή αλλιώς Football League, όπως λέγεται φέτος - αλλά και τα όσα ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τη σαπίλα και τη σήψη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτως κατηγοριών. Οι κόντρες συμφερόντων, ο ενδοεπιχειρηματικός πόλεμος των παραγόντων με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος, η εκμετάλευση της μάζας των οπαδών, αλλά και η βία ήταν αυτά που συνέθεσαν το σκηνικό και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και φυσικά με τους αρμόδιους πάλι να επιλέγουν το γνωστό ρόλο της ουσιαστικής απουσίας τους.

Το αγωνιστικό φινάλε της κατηγορίας σήμανε και την έναρξη του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί, αφού η διοργανώτρια αρχή (Ενωση Β-Γ Εθνικής) του πρωταθλήματος προχώρησε σε αναβολή της διαδικασίας των πλέι οφ και των πλέι άουτ, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την προσεχή Κυριακή 22/5. Αιτία οι πολλές εκκρεμοδικίες που υπάρχουν, όπως η αδειοδότηση των ομάδων (την Τετάρτη οι αποφάσεις), οι ενστάσεις και οι καταγγελίες της Καλλιθέας και της Καρδίτσας, η προσφυγή του Αστέρα Τρίπολης, η επικύρωση της βαθμολογίας και άλλα.

Την ίδια ώρα οι βεντέτες καλά κρατούν, αφού από επεισόδια στιγματίστηκε ο αγώνας ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα, εξαιτίας της χρόνιας κόντρας των δυο ομάδων, αλλά και αυτών που είχαν γίνει στο παιχνίδι του Α' γύρου. Παράλληλα, αποκαλυπτικός για τις λογικές και τους νόμους που επιτάσσει το παρασκήνιο που επικρατεί στο χώρο του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, ήταν με τις δηλώσεις του ο παίκτης του ΠΑΣ Ηλίας Κώτσιος, τονίζοντας ότι «Για έξι μήνες έγινε ένας πόλεμος προς εμένα. Ενα ματς ποδοσφαίρου ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού, όταν φτάνουν στο σημείο να απειλούν οικογένειες και παιδιά».

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε πρωταθλητής και επέστρεψε μετά από 33 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, ακολουθούμενος από τα δεύτερα στη βαθμολογία Γιάννενα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Πανθρακικός - Πιερικός 3-0, ΟΦΗ - Γιάννενα 4-1, Εθνικός - Αγρ. Αστέρας 2-0, Διαγόρας - Τρίκαλα 0-1, Ηλιούπολη - Παναιτωλικός 2-3, Εθνικός Αστέρας - Βέροια 3-1, Αναγ. Καρδίτσας - Δόξα Δράμας 2-1, Ιωνικός - Λεβαδειακός 0-3, Καλλιθέα - Θρασύβουλος 1-2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναιτωλικός 75, Γιάννενα 74, ΟΦΗ 69, Τρίκαλα - Λεβαδειακός 60, Δόξα Δράμας 53, Διαγόρας 52, Πανθρακικός 47, Βέροια 44, Πιερικός 41, Εθνικός Αστέρας 38, Αγρ. Αστέρας - Ιωνικός 37, Ηλιούπολη - Θρασύβουλος 36, Εθνικός 35, Αναγ. Καρδίτσας 33, Καλλιθέα 19.

  • Στο δεύτερο όμιλο της Football League 2, η Επανομή κατάτησε την πρώτη θέση και ανέβηκε στη μεγαλύτερη κατηγορία. Τα αποτελέσματα: Γιαννιτσά - Εορδαϊκός 1-2, Δόξα Κραν. - Μακεδονικός 2-1, Φιλιππιάδα - Καλονή 1-0, Ζάκυνθος - Αετός Σκ. 2-0, Κοζάνη - Επανομή 2-2, Μ. Αλέξανδρος - Ναυπακτιακός 4-2, Τύρναβος - Αναγ. Σερρών 1-0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ