Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Δυσπιστία και νέες διαδηλώσεις

Μαζική ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο Κάιρο
Μαζική ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο Κάιρο
ΚΑΪΡΟ.--

Στην πλατεία Ταχρίρ συγκεντρώθηκαν, και αυτήν την Παρασκευή, δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσφορία τους για τη στάση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που έχει τα ηνία της χώρας μετά την αποχώρηση Μουμπάρακ από την εξουσία.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να παραπεμφθούν σε δίκη όλα τα πρόσωπα - κλειδιά της ηγεσίας Μουμπάρακ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, να απομακρυνθούν από τον κρατικό μηχανισμό και κάθε θέση της δημόσιας διοίκησης όλοι όσοι συνδέονται με το κόμμα του Μουμπάρακ, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, και να κατασχεθούν περιουσίες των προσώπων αυτών. Επίσης, κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών παραμένει η διαφύλαξη όλων των φακέλων που βρίσκονταν στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας, η αποκατάσταση των θυμάτων και η τιμωρία των βασανιστών, προοπτική που δε φαίνεται να είναι κοντά.

Η δυσπιστία απέναντι στη στρατιωτική ηγεσία και τη μεταβατική κυβέρνηση αυξάνεται μέρα με την ημέρα, καθώς είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες εκτόνωσης και χειραγώγησης της λαϊκής οργής. Αγανάκτηση φέρεται να έχει προκαλέσει, κυρίως, τόσο η σύλληψη, ο βασανισμός και η κράτηση χιλιάδων διαδηλωτών και από το στρατό, καθώς και η επεξεργασία νομοθεσίας που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και ποινές φυλάκισης για συμμετέχοντες σε απεργίες και διαδηλώσεις «που προκαλούν φθορές σε περιουσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ