Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Για 10η μέρα συνεχίζουν τον αγώνα τους

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, που καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων

Στη δέκατη μέρα βρίσκεται σήμερα ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Αθήνας, που έχουν καταλάβει το δημαρχείο ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Χτες, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε στο αμφιθέατρο του ραδιοσταθμού «9,84», με την παρουσία των ΜΑΤ, αφού ο δήμαρχος επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας συνεπικουρούμενη από την παράταξη του Γ. Αμυρά, αλλά αυτό καθόλου δεν πτόησε τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν στις διαδικασίες, αν και η συζήτηση των σπουδαιότερων εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αναβλήθηκε.

Με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοί του ΚΚΕ κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις και τη γενικότερη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους αγωνιζόμενους συμβασιούχους. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την προστασία των ΜΑΤ, σε χώρο που ανακοίνωσε μία ώρα πριν την έναρξη, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δύο μέρες μετά την παράνομη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και την ψήφισή του με διαδικασίες εξπρές που κράτησαν μια ώρα, η δημοτική αρχή συνεχίζει μια αυταρχική επίδειξη πυγμής απέναντι στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων. Ταυτόχρονα, ουσιαστικά απαγορεύει την παρουσία μαζικών φορέων και οργανώσεων που θέλουν να παρέμβουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή στοχεύει στην υπονόμευση του αγώνα των συμβασιούχων χρησιμοποιώντας σα μέσο πίεσης το χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτοί που "πίνουν νερό" στο όνομα των "θεσμών" επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από την άγρια φορομπηχτική - αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που υλοποιούν μέσω του δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα φέρουν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα κρίσιμα θέματα που ψήφισε μόνη της η παράταξη Καμίνη. Δεν θα αποφύγουν την καταδίκη της πολιτικής τους ανάμεσα στους εργαζόμενους του δήμου και στην εργατική - λαϊκή πλειοψηφία που ζει και δουλεύει στην πόλη μας».

Τις διαπιστώσεις των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για την πρακτική της δημοτικής αρχής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο οποίος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάλεσε τους συμβασιούχους του δήμου «να αφήσουν την κατάληψη γιατί δεν οδηγεί πουθενά». Πρόσθεσε δε, με απειλητικό τρόπο, ότι εμμένει στην απόφασή του «να μην συζητηθεί το πρόβλημά τους αν δεν σταματήσουν την κατάληψη». Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χθες, με τις ψήφους των παραβρισκόμενων, να συνεδριάζει στο εξής - και για όσο διαρκεί η κατάληψη - στο αμφιθέατρο του «9,84». Επίσης, εγκρίθηκε (με αρνητική την ψήφο του Γ. Αμυρά) οι συνεδριάσεις να γίνονται υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Εκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας, αλλά και πράξη συντονισμού της αγωνιστικής δράσης, αποτελεί η απόφαση που πήραν τρία Σωματεία Εργαζομένων σε Πέραμα, Πετρούπολη - Καματερό, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής. Σήμερα, πραγματοποιούν στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου) και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), έξω από το δημαρχείο, που για 10η συνεχόμενη μέρα βρίσκεται υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους. Επίσης, σήμερα, στις 6 μ.μ., οι συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής χαιρετίζει την πρωτοβουλία των τριών σωματείων. Χθες, ύστερα από αίτημα των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, έγινε συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ για το ζήτημα των συμβασιούχων. Η πλειοψηφία αποφάσισε 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και 4ωρη στάση εργασίας για τους μόνιμους την Τρίτη 5 Απρίλη με αιτήματα (πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μοριοδότηση) που δεν απαντούν στην ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων ήταν 24ωρη απεργία για όλους με το πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.

  • Τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΟΔΑ), με έγγραφό τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλλουν την πρόεδρο του Οργανισμού και την πλειοψηφούσα παράταξη για το γεγονός ότι ενέκριναν χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ τον προϋπολογισμό του ΠΟΔΑ για το 2011.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ