Από την πορεία στους δρόμους του Ασπροπύργου |
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί. Killer go home», έγραφε το πανό της ΚΟ Ασπροπύργου που ανοίχτηκε στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος. Από εκεί έγινε πορεία με κόκκινες σημαίες και συνθήματα, όπως «Στη Λιβύη σφάζεται ο λαός για να 'χει πετρέλαια ο ιμπεριαλισμός», αντήχησαν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης καλώντας το λαό της περιοχής σε παλλαϊκή καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους κατέληξε και πάλι στην πλατεία, όπου η είδηση της αναβολής της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα.
Σε δήλωση στον «Ρ», ο Αλέξης Τσοκάνης, γραμματέας της ΚΟ Ασπροπύργου, επισήμανε: Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό του πρέσβη των ΗΠΑ στην πόλη μας και τον θεωρούμε ανεπιθύμητο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στους δολοφόνους που τοποθετούν βόμβες στις οικογένειες αμάχων και έρχονται σήμερα να φυτέψουν δεντράκια στο όνομα της της πράσινης Ελλάδας».
Ο Δημήτρης Μπακάλης, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, τόνισε: «Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ στη Λιβύη, με στόχο τα πετρέλαια της περιοχής, αλλά συνολικότερα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Β. Αφρικής και της Μεσογείου. Διατρανώνουμε την αντίθεση και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, που ουσιαστικά εντάσσουν την Ελλάδα πιο βαθιά στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της περιοχής».