Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απέργησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησαν προχτές Πέμπτη οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Ετσι, χτες, καμία εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε, ενώ προχτές κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία ενημερωτική εκπομπή δε μεταδόθηκε. Παράλληλα, προχτές το πρωί, οι απεργοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου.

Με συνθήματα και πανό, ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η παρουσία του μπλοκ των εργαζομένων που συντάσσονται με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών (Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ), καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων από εφημερίδες και κανάλια που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και που έχουν σημειωθεί απολύσεις, δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα, οι εργασιακές σχέσεις έχουν ανατραπεί με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς επίσης έχουν μειωθεί μισθοί με την ταυτόχρονη υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Ο Χρήστος Μαντζώρος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, στο χαιρετισμό του, αφού κατήγγειλε τους εργοδότες που αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., της τρόικας, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες του λαού, αναφέρθηκε στις προσπάθειες να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με νόμο και να αντικατασταθούν με ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και μειώσεις μισθών.

«Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης για τα κέρδη του κεφαλαίου "έφαγε τα ψωμιά" του. Αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα στην κρίση του και στην όποια ανάκαμψη προτείνει μοναδική διέξοδο την επιστροφή στο μεσαίωνα», είπε ο Χρ. Μαντζώρος. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι παραγωγοί του πλούτου δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση τους, τα χρέη που δημιούργησε η τεράστια κερδοφορία τους, και τώρα πρέπει να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση. Και στην πάλη για τα δικαιώματά μας, όπως επισήμανε, «χρειαζόμαστε σωματεία ταξικά, που, πέρα από τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχουν, θα υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων». «Μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, αν η κλιμάκωση περιλαμβάνει σαφές πλαίσιο διεκδίκησης, ένταση της δράσης και αποφάσεις από τα κάτω με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, στήριξη της κλιμάκωσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ