Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νέα εξόρμηση χτες στην «Ιντρακόμ»

Στάσεις εργασίας αύριο στον όμιλο ενάντια στις απολύσεις

Από πρόσφατη κινητοποίηση στην «Ιντρακόμ»
Από πρόσφατη κινητοποίηση στην «Ιντρακόμ»
Νέα εξόρμηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στο επιχειρησιακό σωματείο στον όμιλο «Ιντρακόμ».

Αιτία, οι προχτεσινές απολύσεις των εργαζομένων που αντέδρασαν στον εργοδοτικό εκβιασμό και αρνήθηκαν να αποδεχτούν τη μείωση των μισθών τους.

Σε ανακοίνωση που μοίραζαν στους εργαζόμενους επισημαίνουν ότι «οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατήσουν όλους εμάς, για να μη διανοηθούμε να αντισταθούμε στις ορέξεις της στο μέλλον. (...) Ταυτόχρονα, οι απολύσεις είναι ένα μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίθεση και στις υπόλοιπες εταιρείες, με βάση τον ενιαίο σχεδιασμό που έχουν οι βιομήχανοι». Εκτιμώντας τις κινητοποιήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην «Ιντρακόμ» και τη δράση των ταξικών δυνάμεων επισημαίνουν ότι «ελάχιστοι πλέον έχουν αυταπάτες για το ρόλο και τους σκοπούς της εργοδοσίας».

Στη συνέχεια, καταγγέλλουν κυβέρνηση και κρατικούς μηχανισμούς που συνυπέγραψαν αυτές τις απολύσεις. Επισημαίνουν ότι η στάση της Επιθεώρησης Εργασίας στην Παλλήνη και της ηγεσίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) δείχνουν «χειροπιαστά ποιο είναι το κράτος, που όχι μόνο η γενική του λειτουργία, οι νόμοι του κ.λπ. ενισχύουν τους κεφαλαιοκράτες, αλλά και ο κάθε επιμέρους κρίκος της αλυσίδας». Και αναδεικνύουν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης σε κλαδικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή καλούν σε συσπείρωση με τη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ.

Χτες, το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να γίνει στάση εργασίας αύριο (9 π.μ. - 12 το μεσημέρι). Την απόφαση καταψήφισε η ΠΑΣΚΕ με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να κληθούν οι εργαζόμενοι που αποδέχθηκαν (στην πραγματικότητα εξαναγκάστηκαν, όπως φαίνεται και από τις απολύσεις που έγιναν) τη μείωση των αποδοχών τους να απεργήσουν για τις απολύσεις των συναδέλφων τους που αντέδρασαν! Τέλος, η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου και το ΣΕΤΗΠ πραγματοποίησαν, επίσης χτες, παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Παλλήνη και ακολούθως στον επικεφαλής του ΣΕΠΕ, Μιχ. Χάλαρη καταγγέλλοντας τις απολύσεις και τη στάση των κρατικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ