Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συντάσσεται με την περιστολή των διαδηλώσεων

Τις θέσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. αναπαρήγαγε χτες στη Βουλή ο Γ. Καμίνης

Λίγες μέρες μετά από τη συμπαιγνία Θ. Πάγκαλου - Γ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να έλθει στη Βουλή πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στην ίδια λογική συμφώνησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Τοποθετούμενος χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση περιορισμού των διαδηλώσεων, αφού - όπως υποστήριξε - δεν έχουν μέτρο. Εκτός από τους διαδηλωτές, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι ανεπιθύμητοι είναι και οι μετανάστες, σε αντίθεση με τους «επενδυτές» και ιδίως τις μεγάλες εταιρείες λαμπτήρων (!) που θα μπορούν να «υιοθετούν» πλατείες, με αντάλλαγμα τη διαφήμισή τους!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων λέγοντας ότι «έχουμε το Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 11 προβλέπει το δικαίωμα των συναθροίσεων. Είναι απαραίτητο σε μια δημοκρατική κοινωνία αλλά και αυτό πρέπει να ρυθμίζεται και προβλέπει εκτελεστικό νόμο, ο οποίος ουδέποτε έχει ψηφιστεί από τη μεταπολίτευση». Στο πνεύμα της πρότασης νόμου του ΛΑ.Ο.Σ., ζήτησε ο νόμος να διασφαλίζει «το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης των προσώπων και το δικαίωμα του επιχειρείν».

Ο ίδιος είπε ότι «απαραίτητη κρίνεται η επιδίωξη και η τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και η προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων στο κέντρο της πόλης». Χαρακτηριστικό αυτής της λογικής, ήταν η αναφορά που έκανε για το πώς θα φωτιστούν οι πλατείες, λέγοντας ότι εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων, ο δήμος προωθεί μέτρα ώστε «σε συνεργασία με εταιρείες, που πουλάνε λάμπες, ηλεκτρικά ήδη να υιοθετήσουν οι εταιρείες αυτές πλατείες, ώστε να έχουν επαρκή φωτισμό σε κάποια μέρη»!

Ο Γ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών, λέγοντας ότι «οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους». Τη θέση αυτή του δημάρχου συνεπικούρησε με την τοποθέτησή του και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης, λέγοντας ότι η καταγραφή των μεταναστών είναι προπομπός της νομιμοποίησής τους.

Στην ουσία του θέματος της μετανάστευσης αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου. Τόνισε χαρακτηριστικά πως πρέπει «να σπάσει ο φράχτης του Δουβλίνου και της Σένγκεν πάνω από την Αθήνα, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν και είναι εκατοντάδες χιλιάδες». Πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε να επισημάνουμε για αυτούς που επιμένουν με κάθε αφορμή να λένε αντιμεταναστευτική ρητορεία, ότι οι ισχυρές δυνάμεις έχουν ζωτική ανάγκη τη μαύρη εργασία, θέλουν πάμφθηνους εργαζόμενους τους Ελληνες και τσάμπα τους μετανάστες».

Ανέφερε, μάλιστα, συγκεκριμένα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών στο χώρο της ευρύτερης Αθήνας και ειδικά στο Δήμο Αθήνας, σύμφωνα με τα οποία «ελέγχθηκαν 27.538 επιχειρήσεις με 77.666 εργαζόμενους, εκ των οποίων ανεβρέθηκαν 19.435 ανασφάλιστοί της. Από αυτούς οι 6.600 είναι μετανάστες. Ολοι οι άλλοι είναι Ελληνες. Το υπογραμμίζω αυτό γιατί αποκαλύπτει πολύ εύγλωττα ότι υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις που θέλουν τη μαύρη εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ