Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΟΓΕ
Εξόρμηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους της «Ιντρακόμ»

Τέσσερις εργαζόμενοι απαντούν στις εργοδοτικές απειλές, προβάλλοντας την ανάγκη αγωνιστικής στάσης

Από τη χτεσινή εξόρμηση
Από τη χτεσινή εξόρμηση
Εξόρμηση στις εγκαταστάσεις του Ομίλου «Ιντρακόμ» στην Παιανία έκαναν χτες ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και η ΟΓΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να τους φοβίσουν και να σκύψουν το κεφάλι σε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό. Αφορμή της εξόρμησης, οι πρόσφατες απολύσεις και οι μειώσεις αποδοχών στον Ομιλο. Αλλά και ο ωμός εκβιασμός της εργοδοσίας σε εργαζόμενη που μαζί με άλλους συναδέλφους της δεν υπογράφουν ότι αποδέχονται μείωση του μισθού τους. Η εργοδοσία την εκβιάζει ότι αν δεν υπογράψει θα απολυθεί. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, να σταματήσουν οι απειλές της εργοδοσίας στους εργαζόμενους.

Στη χτεσινή εξόρμηση, δυνάμεις της ΟΓΕ και αντιπροσωπείες από τα συνδικάτα στις τηλεπικοινωνίες, στην κλωστοϋφαντουργία, στο μέταλλο, στον επισιτισμό - τουρισμό, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο φάρμακο και αλλού, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις πύλες του Ομίλου, μοιράζοντας ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Σε αυτές, επισημαίνεται ο γενικός χαρακτήρας της επίθεσης στον κλάδο («Ιντρακόμ», ΟΤΕ, Wind) και στο σύνολο των εργαζομένων, οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και, υπογραμμίζεται η ανάγκη συντονισμένης αγωνιστικής απάντησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η σύσκεψη που οργανώνει το ΣΕΤΗΠ την Τρίτη 15 Μαρτίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στις 6.30 το απόγευμα, καλώντας σε συμμετοχή όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

Αύριο, ακόμα πιο δυνατοί

Τέσσερις από τους εργαζόμενους, που δε δέχτηκαν να υπογράψουν, έβγαλαν ανακοίνωση, απευθυνόμενοι προς τους συνάδελφους τους, προβάλλοντας την ανάγκη αγωνιστικής αντίδρασης στην εργοδοτική επίθεση.

Αρχικά, επισημαίνουν ότι τα επιχειρήματα της εργοδοσίας για τη μείωση των μισθών είναι προσχηματικά και στη συνέχεια αναφέρουν ότι η εργοδοσία τούς προειδοποίησε πως:

«Θα έχουμε συνέπειες αν δεν υπογράψουμε. Εχουμε τη βεβαιότητα - συνεχίζουν - ότι κάτι τέτοιο ειπώθηκε και σε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, προκειμένου να δεχτούν να υπογράψουν και αυτό το τελευταίο επιχείρημα η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα πειστικό.

Είμαστε προετοιμασμένοι για τις πιθανές "συνέπειες" και βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα πολλοί συνάδελφοί μας θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα, σε σχέση με αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα. Δεν επιθυμούμε να απολυθούμε, θα παλέψουμε όσο μπορούμε, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η στήριξη των συναδέλφων μας και ο νόμος. Εχουμε πίστη στη δύναμή μας ως εργαζόμενοι και γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.

Θέλουμε να συνεχίζουμε να παρέχουμε την εργασία μας, όχι όμως με όρους χειρότερους απ' ό,τι σήμερα και σε κάθε περίπτωση όχι κάτω από τις συνθήκες που διαγράφονται. Αλλωστε ποιος είναι "εξασφαλισμένος"; Ποιος λέει ότι στο επόμενο κύμα απολύσεων δε θα είμαστε κι εμείς ανάμεσα σε αυτούς που θα απολυθούν;

Είμαστε όμως σίγουροι ότι ακόμη και αν σήμερα χάσουμε αυτή τη μάχη, θα είμαστε αύριο πιο δυνατοί, ώστε από καλύτερη θέση να δίνουμε τη μάχη της ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ