Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δημοσιεύματα για υπόθεση κατασκοπείας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Σε εξάρθρωση δικτύου στρατιωτικής κατασκοπείας, που διοχέτευε πληροφορίες από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αναφέρεται με χτεσινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δίκτυο κατασκοπείας στρατιωτικών πληροφοριών εξαρθρώθηκε μετά από σχετική εισαγγελική έρευνα της Τουρκίας και επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ).

Οπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ένας Ελληνας εργαζόμενος σε τράπεζα ελληνικών συμφερόντων στην Τουρκία, σε συνεργασία με την τουρκικής υπηκοότητας σύζυγό του, συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες και τα έργα των οργανισμών που πραγματοποιούν εθνικά στρατιωτικά σχέδια στην Τουρκία, όπως η ΤUBITAK, ASELSAN και HAVELSAN, όταν αυτά είχαν ολοκληρωθεί ή βρίσκονταν ακόμα στο στάδιο των ερευνών και τα διοχέτευαν στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που διέρρεαν σχετίζονταν κυρίως με τη στρατιωτική κατάσταση στο Αιγαίο».

Επικεφαλής του δικτύου κατασκοπείας φέρεται ένας Τούρκος πλοίαρχος, στον οποίο διαβιβάζονταν οι απόρρητες πληροφορίες από εργαζόμενους στην TUBITAK και στη συνέχεια περνούσαν στον Ελληνα υπήκοο, που τα γνωστοποιούσε στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ