Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
«Να πορευτούμε στο δρόμο της αντίστασης»

Κάλεσμα να παρθούν αποφάσεις και να οργανωθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στον Τύπο στην 24ωρη απεργία στις 17 Μάρτη

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία στο χώρο του Τύπου να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία στις 17 Μάρτη, απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ - ΠΟΣΠΕΡΤ και ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και ΜΜΕ αποφάσισε την απεργία στο χώρο του Τύπου και των πρακτορείων διακίνησης Τύπου.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση τονίζει ότι «με την απεργία τις 17 Μάρτη απαντάμε αγωνιστικά παλεύοντας για να αποκρούσουμε τη σφοδρή εργοδοτική επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα δικαιώματά μας. Η εργοδοσία, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΤΡΟΪΚΑΣ που παρέχουν σ' αυτή την πολιτική, θέλει να φορτώσει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Η επίθεση για πιο φτηνή εργατική δύναμη είναι συνεχής και με ένταση, με πιέσεις και απειλές για την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων, για επιβολή της ατομικής σύμβασης, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις και μάλιστα αυτή την περίοδο που οι απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων είναι τρομακτικές και ξεπερνούν το 25%.

Σ' αυτή την αντεργατική επίθεση οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και κεντροαριστερών ηγεσιών στο χώρο του Τύπου είναι μεγάλες. Το ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων από τις ηγεσίες των ενώσεων ΕΠΗΕΘ - ΕΣΗΕΜΘ στην εφημερίδα "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ", υπογράφοντας μείωση μισθών πάνω από 12,5%, χρειάζεται να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, τίμιο συνδικαλιστή, είναι πράξη ξεπουλήματος των συμφερόντων των εργαζομένων που ανοίγει το δρόμο να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επιδιώκουν εργοδοσία, κυβέρνηση και όλο το αντιδραστικό μπλοκ που τη στηρίζει και αποκαλύπτει το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί με τα κεντροαριστερά στηρίγματα στο κίνημα.

Για να πορευτούμε στο δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας στους αντεργατικούς νόμους, να οργανώσουμε την αντεπίθεση για όλα τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τ' άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο απ' την αντιλαϊκή λαίλαπα. Σε ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για ν' ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών χωρίς εργοδότες και εκμετάλλευση.

Διεκδικούμε: Υπογραφή τώρα ικανοποιητικών Κλαδικών ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες. 50-55 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ. Ενταξη όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με κατάργηση του νόμου 2079/92. ΟΧΙ στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο. Δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ' αυτούς τους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ