Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μετρήσιμος δείκτης

«Απλήρωτοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "CORFU PALACE" (...) μαζέψαμε από το υστέρημά μας και προσφέρουμε στον "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, 100 ευρώ. Ο "Ριζοσπάστης" στάθηκε συνέχεια στο πλευρό μας, προβάλλοντας τον δίκαιο αγώνα μας (...) αποκρούοντας την άγρια επίθεση της εταιρείας στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα (...) ήταν μια σημαντική νίκη (...) κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του ταξικού σωματείου του ΠΑΜΕ».

Μέσα σε λίγες λέξεις, οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους ήρθαν να τονίσουν πόσο σημαντικοί είναι οι δεσμοί που αναπτύσσει το ΚΚΕ με την εργατική τάξη και να δείξουν τους δρόμους μέσα από τους οποίους αναπτύσσονται αυτοί οι δεσμοί. Να δείξουν την αξία της οργανωμένης πάλης και ειδικά εκείνης της πάλης που η εργατική τάξη την διεξάγει συσπειρωμένη στο Κόμμα της. Και την αξία του «Ριζοσπάστη» ως καθημερινού μαχητή σ' αυτήν την πάλη. Η ΚΟΒ έκανε καθήκον της την υπόθεση των εργατών του συγκεκριμένου χώρου, μπήκε στα γεμάτα, συνέβαλε στην οργάνωση του αγώνα τους και αυτό το ίδιο το περιεχόμενο της οργάνωσης του αγώνα δημιούργησε δεσμό που στη συνέχεια ένιωσε την ανάγκη και να διακηρυχθεί. Εχει μεγάλη σημασία σταθερά και επίμονα να ενισχύεται η κομμουνιστική δράση έτσι που το αποτέλεσμά της να εκφράζεται ως πολύ συγκεκριμένη στήριξη και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις διάφορες πλευρές της δράσης του. Τα 100 ευρώ που συγκέντρωσαν οι εργάτες της Κέρκυρας δεν είναι μικρή υπόθεση.

Οι 10 παραπάνω «Ριζοσπάστες» που διακινούνται, οι 5 παραπάνω μόνιμοι αναγνώστες που κερδίζονται για την εφημερίδα του ΚΚΕ, εκφράζουν ποιοτική αλλαγή. Για να υπάρξει απαιτείται η ποιοτικά ανώτερη δουλειά της ίδιας της Οργάνωσης. Απαιτείται στο σύνολό τους οι κομματικές δυνάμεις να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους. Να ανεβάζουν την απαιτητικότητα των κομμουνιστών στην ολόπλευρη δράση για να γίνεται υπόθεση των εργατών, του λαού, η πάλη για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Πρέπει ακόμα πιο επίμονα να το κάνουμε. Αυτήν την επιμονή επιβραβεύουν οι εργάτες από την Κέρκυρα.

Τέτοιου τύπου σχέση ΚΚΕ - εργατών και εργατών - ΚΚΕ αντανακλά τα θετικά παραδείγματα που έχουμε ήδη από τη δράση των ΚΟΒ και το πώς παρεμβαίνουν - οργανώνουν τη λαϊκή πάλη. Αυτή η σχέση είναι που εδραιώνει στην εργατική συνείδηση το ρόλο του Κόμματος, που ετοιμάζει την εργατική τάξη για να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο της, να γίνει - με μπροστάρη το Κόμμα της - ο νεκροθάφτης των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής, ο οικοδόμος της νέας ζωής.

Σε μια εποχή που οι συνειδήσεις των εργατών βομβαρδίζονται με στόχο να αποδεσμευτούν από τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος, η δουλειά των κομμουνιστών φορτώνεται με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η επιστολή από την Κέρκυρα μάς τόνισε ότι πρέπει να είναι μόνιμη και συγκεκριμένη η επιδίωξη για ενίσχυση των δεσμών του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τέτοια που να επιβεβαιώνει ότι ο ρόλος του ΚΚΕ είναι αναντικατάστατος στον πυρήνα του: Να δυναμώνει το λαϊκό κίνημα. Τέτοια αναγνώριση πρέπει να εισπράττουμε κάθε μέρα σε κάθε τομέα της δουλειάς μας. Είναι αυτή η αναγνώριση μετρήσιμος δείκτης ότι κάτι αλλάζει στους συσχετισμούς δύναμης σε κοινωνικό επίπεδο, ότι περισσότεροι κερδίζονται με την πολιτική του ΚΚΕ, ότι αυξάνονται οι μάχιμες δυνάμεις που με πρωτοπόρο το ΚΚΕ βάζουν πλώρη για τη μεγάλη ανατροπή.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ