Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις για δεδουλευμένα και απολύσεις

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων σε επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ έχουν αποφασιστεί για αυτή την εβδομάδα από Ενώσεις του κλάδου, με αιτήματα για καταβολή δεδουλευμένων, τήρηση ΣΣΕ, τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα, 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Τετάρτη, αποφάσισαν για όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς όλων των περιοδικών που εκδίδονται από την «Option Press AE» και την «Extreme Editorial Services Διαχείρισης Περιεχομένου Μον. ΕΠΕ» τα ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και η Ενωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή και πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών από το Νοέμβρη, που παραμένουν απλήρωτοι, την τήρηση των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διακοπή κάθε προσπάθειας μείωσης αποδοχών ή απορρύθμισης ή ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, σε ακόμη μία 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, με αποφάσεις των ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη. Η 48ωρη απεργία ξεκινά σήμερα Τετάρτη στις 05.00.

Στο μεταξύ, στην κήρυξη 24ωρων απεργιών για χτες από τις 6.00 π.μ. για τους τεχνικούς στους ραδιοσταθμούς «ΑΝΤΕΝΝΑ», «BEST», «Happy» και «Love Radio» προχώρησε το ΔΣ της ΕΤΕΡ (τεχνικοί ελληνικής ραδιοφωνίας).

Η απεργία πραγματοποιήθηκε με αίτημα την επαναπρόσληψη μιας εργαζόμενης από το ραδιοσταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ», το «σταμάτημα της κατατρομοκράτησης του προσωπικού του ΑΝΤ1 με την απειλή μειώσεων μισθού ή της απόλυσης και αντεκδικητικής στάσης απέναντί τους από τη διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού, λόγω των προηγούμενων κινητοποιήσεών μας», καθώς και την επαναφορά της νομιμότητας στο καθημερινό ημερολόγιο πρόγραμμα εργασίας των ηχοληπτών σύμφωνα με την ΣΣΕ.

Στον «BEST» ζητούν την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των τεχνικών, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη βδομάδα, την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ. Παράλληλα, στους ραδιοσταθμούς «Happy» και «Love Radio» ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.

  • «Λουκέτο» έβαλε την περασμένη βδομάδα αιφνιδιαστικά η εργοδοσία στην τοπική εφημερίδα «Τόλμη» του Ηρακλείου, αφήνοντας στο δρόμο 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας, το περασμένο Σάββατο θα κυκλοφορούσε το τελευταίο «φύλλο» της ημερήσιας έκδοσης, ενώ στις προθέσεις των εκδοτών είναι να μετατρέψουν την εφημερίδα σε εβδομαδιαία. Αγνωστες όμως παραμένουν οι προθέσεις της εργοδοσίας για το πόσους από τους 20 εργαζόμενους και με τι όρους θα απασχολεί στην εβδομαδιαία έκδοση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ