Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολεμικός πυρετός

Εντείνονται οι προετοιμασίες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων για ενδεχόμενο χτύπημα στη Λιβύη

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταφθάνουν από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο
Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταφθάνουν από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο
Αυξάνει η πολεμική προετοιμασία των ιμπεριαλιστών με επίκεντρο την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Χτες στις 8.30 το πρωί κατέπλευσε προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα και έδεσε στον προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι, όπου θεωρείται αμερικανική επικράτεια, το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο «USS Kearsarge», με πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Το πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και 2.000 πεζοναύτες. Σε αυτό αναμένεται να επιβιβαστούν οι Αμερικανοί πεζοναύτες που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στο αεροδρόμιο της Σούδας με μεταγωγικά αεροσκάφη. Ο κατάπλους του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου στη Σούδα κονιορτοποιεί πλήρως τα όσα είπε προχτές στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, ότι τάχα η Σούδα δεν αποτελεί πολεμικό ορμητήριο, γιατί αν γίνουν πολεμικές επιχειρήσεις «αυτές θα έχουν αφετηρία αεροπλανοφόρα ή ελικοπτεροφόρα κυρίως του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού».

Επίσης στη Σούδα κατέπλευσε και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «USS Ponce», που διέπλευσε το Σουέζ μαζί με το ελικοπτεροφόρο. Στην ίδια περιοχή κινείται ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και άλλα πολεμικά πλοία που φέρουν πυραύλους «Κρουζ», καθώς και πλοία υποστήριξης, στήνοντας έτσι το σκηνικό της πολεμικής προετοιμασίας. Σημειώνεται πως οι πύραυλοι «Κρουζ» έχουν χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη από τους Αμερικανούς στους πολέμους, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Ειδικά οι «Κρουζ» που κατευθύνονταν κατά του Β. Ιράκ εκτοξεύονταν από πλοία στην Αν. Μεσόγειο που είχαν ως βάση τους τη Σούδα.

Στα επιχειρησιακά σχέδια των Αμερικανών για πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη περιλαμβάνονται και οι Καλοί Λιμένες, σαν λιμάνι ανεφοδιασμού, όπου καταφθάνουν ναυλωμένα από τον αμερικανικό στρατό πλοία με κοντέινερς. Οι Καλοί Λιμένες βρίσκονται στα νοτιότερα παράλια της Κρήτης, ακριβώς απέναντι από τα λιβυκά παράλια της Κυρηναϊκής χερσονήσου και σε ευθεία απόσταση περίπου 270 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εγκρίνει όλα τα αμερικανικά αιτήματα για προσγειώσεις μεταγωγικών αεροσκαφών που αποβιβάζουν στην Κρήτη πεζοναύτες, όπως και τα αιτήματα για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων. Βέβαια, πρόκειται για μια καθαρά τυπική διαδικασία, καθώς οι «συμμαχικές διευκολύνσεις» καλύπτονται στο πλαίσιο που ορίζει το μνημόνιο Ελλάδας - ΝΑΤΟ, που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ από τη Βουλή, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, την τελευταία μέρα του κοινοβουλευτικού της βίου, την ημέρα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών της 4ης Οκτώβρη 2009. Σύμφωνα με αυτό, παρέχεται εκ των προτέρων και χωρίς περιορισμούς ελευθερία κινήσεων στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και χρήσης των υποδομών επί του ελληνικού εδάφους. Οπως χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί κατά την ψήφιση αυτού του μνημονίου, πρόκειται για ένα κείμενο στα πρότυπα της «συμφωνίας του Ραμπουγιέ», που αρνήθηκε να υπογράψει ο Μιλόσεβιτς για να δεχθεί ακολούθως τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός από τη διάθεση του εδάφους, του αέρα και της θάλασσας, ήδη δύο ελληνικές φρεγάτες έχουν ενταχθεί στη ΝΑΤΟική αρμάδα που κινείται μεταξύ Κρήτης και του Κόλπου της Σύρτης. Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» πλέει κοντά στα λιβυκά παράλια και η «ΥΔΡΑ» βρίσκεται στην Κρήτη σε ετοιμότητα, όπως και το πλοίο γενικής υποστήριξης του Στόλου «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», που έχει σαν αποστολή την υποστήριξη των πολεμικών πλοίων που επιχειρούν σε μεγάλη απόσταση από τη βάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ