Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Παζάρια και διαβουλεύσεις ενόψει των Συνόδων

Στο Βερολίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και οι επιμέρους λεπτομέρειες του συμφώνου ανταγωνιστικότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που έχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με εκπροσώπους των κρατών μελών της ευρωζώνης και της ΕΕ, μπροστά στις επικείμενες συνόδους κορυφής της ευρωζώνης και της ΕΕ, στις 11 και 24 - 25 του Μάρτη αντίστοιχα.

Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας θα είναι το βασικό θέμα και στη συνάντηση που θα έχει ο Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα συζητηθεί ακόμα «η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τα σημαντικά μέτρα που παίρνει η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της». Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, επανέλαβε με νόημα τη «γερμανική υποστήριξη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ελλάδα».

Στο Βερολίνο, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε, τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ και Τζεμ Ετσντεμιρ.

Τη Δευτέρα, θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου με θέμα: «Η αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης, μια ευκαιρία για την Ευρώπη», στο πλαίσιο της σειράς των «διαλέξεων για την Ευρώπη. Την Τετάρτη, θα μεταβεί στο Ελσίνκι. Σύμφωνα, τέλος, με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, η Πορτογαλία ετοιμάζεται - όπως όλα δείχνουν - να ζητήσει να ενταχθεί στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ