Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες και στάσεις εργασίας

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη αποφασίζουν οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Χτες, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων αποφάσισε να καλέσει τις Ομοσπονδίες του χώρου να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία. Ηδη, αποφάσεις έχουν πάρει: Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΠΗΤ, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν απόφαση και οι υπόλοιπες Ενώσεις.

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα (6 -10 π.μ. και 6 - 10 μ.μ.), οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί του ALTER, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, αντίστοιχα με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Γενάρη.

Χτες, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε με τον Κ. Γιαννίκο, ένας εκ των βασικών μετόχων του σταθμού. Ο Κ. Γιαννίκος είπε ότι μέχρι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρχει νέο επενδυτικό σχήμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εισέλθει στο κανάλι ισχυρός επενδυτής. Η διαδικασία, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί από 21 - 23 Μάρτη, ημερομηνία που όπως ισχυρίστηκε, θα καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Παράλληλα, είπε ο νέος ισχυρός επενδυτής θα εξοφλήσει και τα χρέη του σταθμού, τα οποία να σημειωθεί ότι ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πείθονται από τις «δεσμεύσεις» της εργοδοσίας και θα συνεχίσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Επίσης, τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι στάσεις εργασίας, θα πραγματοποιηθούν 9 -12μ., 14.00- 17.00 και 21.00 - 24.00. Ζητούν από την κυβέρνηση να μη μετατραπεί το ΑΠΕ σε ΔΕΚΟ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς σύμφωνα με την από 17.12.2010 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο». Ο εκδότης Κ. Τριανταφύλλης, αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων στους δημοσιογράφους.

Οι ...καναλάρχες

Μετά την πλήρη κατάργηση της ΣΣΕ των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι καναλάρχες ζητούν και την πλήρη ανατροπή της ΣΣΕ των δημοσιογράφων. Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΤΗΣΕΕ (ένωση ιδιοκτητών τηλεόρασης) με αντικείμενο την υπογραφή ΣΣΕ για τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης.

Οι καναλάρχες ζήτησαν μειώσεις στους μισθούς της τάξης του 20%, κατάργηση του 75% της κυριακάτικης εργασίας, την αύξηση των «κλιμακίων» από 2 σε 3 χρόνια, την εφαρμογή των λεγόμενων «news room». Παράλληλα, ζήτησαν να μην ισχύει η ΣΣΕ για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους που δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, ενώ επανέφεραν την απαίτηση όσοι εργάζονται σε ψυχαγωγικές εκπομπές να μην αμείβονται ως δημοσιογράφοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ