Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάγκη η αγωνιστική οργάνωση των μαθητών του ΟΑΕΔ

Καταγγελία της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Εμπόδια στην αγωνιστική οργάνωση των μαθητών του ΟΑΕΔ επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα επιχείρησαν να καθαιρέσουν από το 7μελές της σχολής του, έναν εκλεγμένο σπουδαστή που είναι και μέλος της ΚΝΕ, επειδή πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να φέρει σε επαφή μαθητές του ΟΑΕΔ με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα συνέβαλλε να γίνει σύσκεψη με σπουδαστές της σχολής και μέλη της ΚΝΕ και ταξικών συνδικάτων, στο πλαίσιο της πλούσιας δράσης που ξεδιπλώνεται με την πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας.

Οσοι ενοχλήθηκαν από αυτή τη δράση, προσπάθησαν να τιμωρήσουν τον εκλεγμένο ΚΝίτη επειδή πρόβαλε την ανάγκη του αγώνα μέσα και έξω από τον ΟΑΕΔ, την ανάγκη οργάνωσης στα ταξικά σωματεία, και ανέλαβε δράση σε αυτή την κατεύθυνση, την ώρα που το ζήτημα της πρακτικής άσκησης και της ανεργίας, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις για τους μαθητές του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες παιδιά μένουν χωρίς δουλειά και όσοι δουλεύουν δεν ξέρουν αν αύριο θα συνεχίσουν να δουλεύουν, και παίρνουν πενταροδεκάρες, για να βγάζουν τη... λάντζα.

Τα 6 μέλη του 7μελούς ανακοίνωσαν λοιπόν ότι ο Α. Σ., ο ΚΝίτης συνδικαλιστής δεν αποτελεί πλέον μέλος του Μαθητικού Συμβουλίου και σύντομα θα ορίσουν και ΓΣ για να παρθεί η σχετική απόφαση καθαίρεσης.

Αμεσα η Οργάνωση Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, και το ταξικό κίνημα, απάντησαν, πραγματοποιώντας μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης των μαθητών έξω από τις σχολές και τη Δευτέρα το μεσημέρι και χθες. Μίλησαν μαζί τους και αποκάλυψαν ότι αυτό που ενοχλεί τους εμπνευστές και τους εκτελεστές αυτής της προσπάθειας είναι ότι δεν θέλουν αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους στο 7μελές, δεν θέλουν οι μαθητές να ενημερώνονται, να οργανώνουν την πάλη τους. Θέλουν 7μελές συμβιβασμένο και όχι στο πλευρό των μαθητών και των προβλημάτων τους. Τους κάλεσαν να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να παλέψουν για δουλειά για όλους τους μαθητές του ΟΑΕΔ με δικαιώματα, και για πάσο για τη δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές του ΟΑΕΔ. Αλλά και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 23 του μήνα.

Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σημειώνει πως: «Το 7μελές πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με καθετί που θίγει τα συμφέροντα των μαθητών. Σε αυτή τη γραμμή πάλεψε και ο εκλεγμένος στο 7μελές που επιχειρούν να διαγράψουν. Είναι προφανής η απόπειρα να τον απομονώσουν από τους μαθητές και να αποκόψουν τους μαθητές από το ταξικό εργατικό κίνημα.

Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση. Θα είμαστε με αυτούς που θάβουν το μέλλον μας και κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση που θέλει τον απόφοιτο του ΟΑΕΔ να φυτοζωεί με 495 ευρώ πρώτο μισθό, ή με τους πρωτοπόρους αγωνιστές του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ που παλεύουν για να φύγουν από τη μέση τα αφεντικά και τα τσιράκια τους;

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μαζί με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ είναι αυτοί που οργανώνουν τη λαϊκή αντεπίθεση σε χώρους δουλειάς, σε εργατογειτονιές, σε σχολές μαθητείας, είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που δημιούργησε η πλουτοκρατία και στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ