Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μεθοδευμένη πολιτική δίωξη δημοσιογράφου

Υπουλη μεθόδευση πολιτικής δίωξης αποτελεί η διαγραφή από μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΕΕ) της Εύης Καρυδάκη, δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου, στελέχους του ΠΑΜΕ, μέλους της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και υποψήφιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές εκλογές. Η διαγραφή, αν και έγινε στις 21 Μάη του 2009, της ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή 19 μήνες αργότερα! Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΕΕ πήρε αυτή την προκλητική απόφαση, στηριζόμενο σε παράγραφο του καταστατικού της Ενωσης που δεν επιτρέπει σε κάθε δημοσιογράφο να συνδικαλίζεται σε σωματείο του χώρου εργασίας του.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα των 19 μηνών, που φέρεται ότι είναι διαγραμμένη και δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, συμμετείχε κανονικά στις καταστατικές διαδικασίες της Ενωσης, χωρίς να αμφισβητήσει κανείς τη νομιμότητα της συμμετοχής της. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε στη δημοσιογράφο, όταν η ίδια, ακούγοντας έκπληκτη από συναδέλφους της κατά τη διάρκεια κάλυψης ρεπορτάζ ότι έχει διαγραφεί εδώ και καιρό, έσπευσε στα γραφεία της Ενωσης ζητώντας επίσημη ενημέρωση.

Τη διαγραφή καταγγέλλει η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων, καθώς και Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου «δεν μπορεί παρά να σταθεί αλληλέγγυο και να στηλιτεύσει τη διαγραφή της Εύης Καρυδάκη, δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφώνου από την ΕΣΗΕΘΣΕΕ, στηριζόμενο σε παράγραφο του καταστατικού που δεν επιτρέπει σε κάθε δημοσιογράφο να συνδικαλίζεται σε σωματείο του χώρου εργασίας του ή να είναι μέλος ακόμη και πολιτιστικού συλλόγου. Πέρα για πέρα αντιδημοκρατική απόφαση που εκπίπτει κάθε νομικής έννοιας (δύο γνωμοδοτήσεις δικηγόρων, εκ των οποίων η μία του κ. Σκοτινιώτη), και που στόχο έχει να πλήξει την παραπάνω υπάλληλο του Δήμου Βόλου, εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ με την παράταξη της ΔΑΣ και η οποία δε συμφώνησε ποτέ με τις αναχρονιστικές υποδείξεις της Ενωσης, πρωτοστατώντας με τη στάση της στον εκδημοκρατισμό του καταστατικού της Ενωσης, πράγμα που δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν οι διοικούντες την Ενωση, όπως δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τι σημαίνει στάση ζωής απέναντι στην εργοδοσία».

Την άρση της διαγραφής απαίτησε με υπόμνημά της προς την ΕΣΗΕΘΣΕΕ η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Σ' αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «με δεδομένη την αντεργατική επίθεση, που εκτίμησή μας είναι ότι θα γενικευτεί και θα κλιμακωθεί, το καθήκον του κάθε συνδικάτου άρα και του δικού σας πρέπει να είναι κανένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία, η οργάνωση και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό, ρωμαλέο και καλά οργανωμένο κίνημα αντίστασης για να εμποδίσουμε τη διάλυση και το χτύπημα των ΣΣΕ, τη μαύρη εργασία, τις αλλαγές ωραρίου. Να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που κάθε εργοδότης θα βρίσκει απέναντί του σύσσωμη την Εργατική Τάξη σε κάθε αντεργατικό σχέδιο. Ενα κίνημα που θα αλληλοϋποστηρίζεται και θα εκφράζει την αλληλεγγύη του ανάμεσα στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και άλλων κλάδων».

Προτρέπει επίσης την Ενωση «να ασχοληθείτε με τα καυτά προβλήματα των συναδέλφων σας (προθέσεις εργοδοτών για μειώσεις μισθών, καθυστέρηση πληρωμών, παραβίαση πενθημέρου) και όχι με τη διαγραφή δραστήριων εργαζομένων, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της διαγραφής της συναδέλφισσας Εύης Καρυδάκη που είναι ηλίου φαεινότερο ότι γίνεται από πολιτική και συνδικαλιστική σκοπιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ