Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Καθάρισε» με πρόστιμο

Με φιλάθλους θα υποδεχτεί (2/2) η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό, στην επαναληπτική αναμέτρηση του κυπέλλου. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League πείστηκε από την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ και την τιμώρησε με πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κατηγορούμενοι για επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Μίλησαν για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός τους ανέφερε - μεταξύ άλλων - χαρακτηριστικά: «Είχαμε μιας ευρείας κλίμακας ήττα, όχι ευρείας κλίμακας επεισόδια». Υποστηρίζοντας πως μερίδα οπαδών πήγαινε στο πάρκινγκ για το αυτοκίνητό τους, τα ΜΑΤ υπέθεσαν πως κινούνταν προς τα αποδυτήρια ή/και τις εξέδρες VIP και τους έριξαν δακρυγόνα. Επισημαίνοντας ότι δεν έγιναν ούτε συλλήψεις ούτε υπήρξαν τραυματισμοί.

Επίσης με πρόστιμα τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή τις ΠΑΕ Αρης, Ηρακλής, Κέρκυρα, Ολυμπιακός, Πανιώνιος.

Χτες επίσης, στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ, απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για μέρος όσων έγιναν στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο συνήγορος των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε για τον τραυματισμό του επόπτη (από κέρμα) πως «πετάχθηκε σε μία διακοπή του αγώνα και δεν διεκόπη ο αγώνας εξαιτίας αυτού». Ενώ για αντεθνικό σύνθημα πως έγιναν συστάσεις και δεν ακούστηκε ξανά τίποτα.

Να επισημάνουμε πως στο κατηγορητήριο δεν υπήρχε το επεισόδιο που έγινε στο ημίχρονο (στη διαδρομή προς τα αποδυτήρια). Διαιτητής (φύλλο αγώνα) και παρατηρητής (έκθεση) δεν έγραψαν λέξη για όσα είδαμε και στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Επίσης - σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις - ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε ή διάβασε (υπήρχε εκτενής αναφορά στον Τύπο) τι έγινε ώστε να ασκήσει δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ