Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Είπε ΟΧΙ στους συμβασιούχους και ΝΑΙ στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Με μια τοποθέτηση αντίστοιχη με το ρόλο ενός κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδης, στο αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της μόνιμης και σταθερής δουλειάς όλων των συμβασιούχων του δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οπως υποστήριξε, δεν μπορεί να πάει κόντρα στο νόμο και στον οικονομικό επίτροπο γιατί θα προκύψει ζήτημα πληρωμών. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος δεν δεσμεύτηκε ότι θα ανανεώσει τις συμβάσεις που λήγουν, ούτε ότι θα τις μετατρέψει σε αορίστου χρόνου, ούτε βέβαια ότι θα παλέψει, θα οργανώσει μαζί με τους εργαζόμενους τον αγώνα για τη μονιμοποίησή τους. Στην αίθουσα παραβρίσκονταν εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν επίσης να παραμείνουν στην εργασία τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Τελικά όλες οι παρατάξεις, πλην των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατέληξαν σε μια γενικόλογη διατύπωση «υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο». «Δεν μας ξαφνιάζει ότι η τοποθέτηση του δημάρχου βρήκε σύμφωνες τις υπόλοιπες παρατάξεις. Τόσο το κόμμα που τον στηρίζει (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) όσο και ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. συμφωνούν και εφαρμόζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπου είναι διοίκηση», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των ΚΟΒ Ελληνικού - Αργυρούπολης του ΚΚΕ. Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι εργαζόμενοι «να βγάλουν συμπεράσματα. Η αντίσταση και η αντίδραση στον "Καλλικράτη" ήταν και είναι υποκριτική από πλευράς διοίκησης του δήμου. Αποδεικνύεται ότι φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί να υπάρξει. 'Η θα πας κόντρα, θα είσαι ανυπάκουος, απείθαρχος, παλεύοντας ενάντια στον "Καλλικράτη" ή θα τον εφαρμόσεις. 'Η θα είσαι με τους εργαζόμενους ή θα είσαι απέναντί τους. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες. Το παράδειγμα του Δήμου Πετρούπολης που αποφάσισε "να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου", πιέζοντας την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη δικαιώματα, δείχνει το δρόμο της πάλης».

Και τροφεία

Στο μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος απέφυγε επίσης να δεσμευθεί, όπως είχε κάνει προεκλογικά, ότι οι εργαζόμενοι γονείς δε θα πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Σε σχετική ερώτηση που του έθεσε γονιός, απάντησε ότι περιμένει να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και στο μεταξύ οι γονείς να κάνουν ό,τι νομίζουν. Εκανε δηλαδή σαφές ότι αν τα οικονομικά του δήμου δεν το επιτρέπουν, οι γονείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν τροφεία. Χαρακτηριστικά είπε ότι «ο δήμος πρέπει να κάνει και διαχείριση, όχι μόνο πολιτική».

Οπως καταγγέλλει η ΚΟΒ Ελληνικού - Αργυρούπολης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, «η παράταξη που σήμερα βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου και στηρίζεται από τον ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε προεκλογικά την κατάργηση των τροφείων. Για μας η κατάργηση των τροφείων δεν αφορά τα οικονομικά του δήμου. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κανένα πόρισμα. Ολοι γνωρίζουν ότι κεντρική κατεύθυνση του "Καλλικράτη" είναι να μειώσει τους ήδη πενιχρούς πόρους του κράτους προς τους δήμους. Το χαράτσωμα είναι νόμος. Επομένως μόνο υποκρισία και εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του δημάρχου απέναντι στους εργαζόμενους γονείς». Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται επίσης υποκριτική η τοποθέτηση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς την ίδια ώρα που μιλάνε για κατάργηση των τροφείων, ψηφίζουν και στηρίζουν όλες τις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη».

Τέλος, η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην περιοχή καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς να μη δεχτούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών. Επίσης να απαιτήσουν δημόσιους και δωρεάν σύγχρονους σταθμούς για όλα τα παιδιά, καθώς και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, παράλληλα με την πρόσληψη νέων που θα καλύψουν τις ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ