Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδίες «κόντρα στον καιρό... »

«Κόντρα στον καιρό...» τραγουδά ο Παντελής Θαλασσινός, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος, 210 9226975). Ο αγαπημένος τραγουδοποιός - τραγουδιστής, για τρεις μόνο παραστάσεις, αύριο (27/1) και στις 9 και 10/2, στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια δουλειά του, με τίτλο «Κόντρα στον καιρό». Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, δικά του και άλλων δημιουργών.

  • Ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου ξεκινούν σήμερα τις εμφανίσεις τους στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 210 3474074), όπου θα βρίσκονται κάθε Τετάρτη (10.30 μ.μ.). Μαζί τους ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν.
  • «Αθήνα - Κωνσταντινούπολη» ταξιδεύει η Ευανθία Ρεμπούτσικα στις 28 και 29/1 (9 μ.μ.), στο «Παλλάς». Μουσικές της, που έντυσαν τουρκικές ταινίες, αρώματα Πολίτικης κουζίνας, μελωδίες που δεν έχουν σύνορα, θα πλημμυρίσουν το χώρο. Μαζί της, στο τραγούδι οι Dilek Kots (28/1) και Cihan Okan (29/1) και οι μουσικοί: Αντρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), Παντελής Στόικος (καβάλ), Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο), Fergus Curry (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).
  • Οι διαδρομές σε τοπία της μουσικής παράδοσης καλά κρατούν στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 210 9270628), όπου σήμερα (26/1) το μουσικό σχήμα «Ανέμου Ωτα» προσκαλεί σε μια γοητευτική περιπλάνηση στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά και στις Κυκλάδες και τη Μικρασία. Στο τραγούδι η Ντένια Κουρούση. Αύριο (27/1), ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του βιολιού, Νίκος Οικονομίδης, από τη Σχοινούσα των Μικρών Κυκλάδων, «ταξιδεύει» με τους συνεργάτες του σε «Περάσματα στο Αιγαίο». Στο τραγούδι η Παριανή Κυριακή Σπανού, στο σαντούρι ο Πάνος Βέργος και στο λαούτο ο Αργύρης Ψαθάς. Την Παρασκευή (28/1), ηπειρώτικα τραγούδια από τους «Λαλητάδες». Η γλυκόλαλη κομπανία σε μια περιδιάβαση στον πλούτο και την ποικιλία των τοπικών μουσικών ιδιωμάτων που συνθέτουν την ηπειρώτικη μουσική: Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Γιάννενα, Ζαγόρι, Κόνιτσα, Πωγώνι, Δερόπολη, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα. Το Σάββατο 28/1 ...γκαϊντοσύναξη, με τη συμμετοχή τριών εξαιρετικών δεξιοτεχνών: Γιώργος Μακρής, Χαρίτων Χαριτωνίδης, Βασίλης Γραμματικός. Μια βραδιά με τη συνεργασία των «Λαϊκών Αερόφωνων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ