Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Διήμερο δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σήμερα και αύριο η παρέμβαση σε σταθμούς Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορείων και προαστιακού

Από προηγούμενη κινητοποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. «Ούτε ευρώ για τη μετακίνησή μας» γράφει η ανακοίνωση που κάλυψε τα ακυρωτικά μηχανήματα
Από προηγούμενη κινητοποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. «Ούτε ευρώ για τη μετακίνησή μας» γράφει η ανακοίνωση που κάλυψε τα ακυρωτικά μηχανήματα
Σήμερα και αύριο «δίνουμε οργανωμένη απάντηση» στα χαράτσια και στη ληστεία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων συμμετέχοντας στο Διήμερο Δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο οποίο καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, συνταξιουχικές ενώσεις και άλλοι φορείς. Σε μια σειρά σταθμούς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακού και λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις με σύνθημα: «Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση. Δεν πληρώνω εισιτήριο. Απαιτώ: Καμιά αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τις πρωινές ώρες. Δωρεάν για όλες τις ώρες της μέρας για άνεργους, μαθητές, φοιτητές κλπ.». Παράλληλα, οι επιβάτες θα καλούνται να συμμετάσχουν στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Το κάθε συνδικάτο, ο κάθε φορέας θα απευθύνει μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους, νέους, ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων. Να γίνει υπόθεση του λαού η πάλη για φθηνά, ασφαλή, αναβαθμισμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν κινητοποιήσεις ενημέρωσης και πλατιά εξόρμηση το πρωί 6 - 9 και το απόγευμα 2 - 5 στους εξής σταθμούς: Αγιος Δημήτριος, Δάφνη, Σύνταγμα, Ομόνοια, πλ. Αττικής, Αγ. Αντώνιος, Μοναστηράκι, Καλλιθέα, Αιγάλεω, στη στάση των λεωφορείων στην Ακαδημίας.

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων το πρωί 6 - 8 στους εξής σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό: Σύνταγμα, Ομόνοια, Αττική, Καλλιθέα, Πειραιάς.

Η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ σήμερα 7 - 9 το πρωί θα πραγματοποιήσει εξόρμηση και αύριο, Τετάρτη, 7 - 9 το πρωί θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων στο σταθμό του Προαστιακού στα Ανω Λιόσια.

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιβάλλουν αυξήσεις παντού, μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, η ακρίβεια μεγαλώνει. Τα δίνουν όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων. Φτάνουν πια τα χαράτσια και η ληστεία στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα. Δίνουμε οργανωμένη απάντηση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. μας έχουν κηρύξει πόλεμο. Ενιαίος αγώνας. Σας καλούμε να συμμετέχετε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλουμε το δίκιο μας».

Στο μεταξύ, από χτες διατίθενται οι μηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, στις οποίες ενσωματώνονται οι αυξήσεις. Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα κοστίζει στο εξής 45 ευρώ (από 35 ευρώ, αύξηση 28,5%) και η ετήσια 450 ευρώ (από 350 ευρώ). Παράλληλα, καταργούνται οι μηνιαίες κάρτες μόνο για τον ΗΣΑΠ και για το Μετρό, που κόστιζαν 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα, και αντικαθίστανται από τη γενική κάρτα απεριορίστων διαδρομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ