Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αναμνήσεις ... καλοκαιριού

Από την ταινία «Αναμνήσεις μιας γκέισας»
Από την ταινία «Αναμνήσεις μιας γκέισας»
Ο Ρομπ Μάρσαλ σκηνοθετεί την δραματική ταινία εποχής «Αναμνήσεις μιας γκέισας», που θα μεταδώσει απόψε στις 21.00 το STAR.

Ετος 1929. Η οικονομική ανέχεια και οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης αναγκάζουν τον πατέρα της Τσίγιο να την πουλήσει σ' έναν οίκο εκπαίδευσης γκεϊσών στο Κιότο. Στην Ιαπωνία, η γκέισα ήταν καλλιτέχνιδα που κέρδιζε τα προς το ζην «ψυχαγωγώντας» τον ανδρικό πληθυσμό της μεγαλοαστικής τάξης. Η καθημερινή ζωή, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Χατσουμόμο, της ντίβας του οίκου, είναι ανυπόφορη. Η απαράμιλλη ομορφιά της νεαρής κοπέλας, αλλά και η ευγένεια και ευστροφία της, προκαλούν τη ζήλια της Χατσουμόμο, που δε χάνει ευκαιρία να της συμπεριφέρεται με σκληρότητα και να την ταπεινώνει συνεχώς. Η τυχαία γνωριμία της με ένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος θα ανατρέψει τις ισορροπίες. Η απρόσμενη καλοσύνη που εισπράττει από τον ευεργέτη της, δίνει στην Τσίγιο τη δυνατότητα να αποκτήσει έναν σκοπό στη ζωή της. Τώρα πια, η Τσίγιο είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το παρελθόν και να φροντίσει για το μέλλον της ως μια γκέισα... Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Κεν Γουατανάμπε, Μισέλ Γιέο, Γκονγκ Λι.

Στις 23.00 η «ΒΟΥΛΗ TV» θα μεταδώσει την ταινία του Ζυλ Ντασσέν «Στις 10.30, ένα καλοκαιρινό βράδυ», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς.

Ενα παντρεμένο ζευγάρι, η Μαρία και ο Πολ ταξιδεύουν με τη φίλη τους Κλερ. Λόγω μιας τρομακτικής καταιγίδας αναζητούν και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα μικρό ισπανικό ξενοδοχείο. Εκεί η Μαρία γίνεται μάρτυρας της ερωτικής σχέσης του συζύγου της με την Κλερ. Ευρισκόμενη σε αλλόφρονα κατάσταση εντοπίζει έναν νεαρό καταζητούμενο για ένα έγκλημα πάθους. Εξαναγκασμένη να τον βοηθήσει να ξεφύγει από την αστυνομία η Μαρία ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Με τους Μελίνα Μερκούρη, Ρόμι Σνάιντερ, Πίτερ Φιντς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ