Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Παράσταση διαμαρτυρίας για το χαράτσι των 5 ευρώ

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στον «Ευαγγελισμό»
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στον «Ευαγγελισμό»
«Οχι» στο αίσχος των «διοδίων» των 5 ευρώ στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα του νοσοκομείου, άμεσες λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών κ.ά. απαίτησε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο διοικητή του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο από 1.400 που ήταν στο τέλος του 2010 έχουν φτάσει ήδη τις 1.440 και διαρκώς αυξάνονται, ενώ ο διοικητής αρκέστηκε στο ότι περιμένει να έρθουν κάποιοι εργαζόμενοι από μετατάξεις. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις επιπλέον εφημερίες των τελευταίων μηνών - ο διοικητής υποσχέθηκε ότι θα πληρωθούν άμεσα - αλλά και ότι δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες του μήνα Δεκέμβρη, ενώ το προσωπικό των ιδιωτικών συνεργείων (καθαρίστριες κ.λπ.) δεν έχει πληρωθεί ακόμα το Δεκέμβρη.

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκύψει στο νοσοκομείο και γιατί λήγουν οι συμβάσεις για τη συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού (αγγειογράφος, καρδιοαγγειογράφος, ΡΕΤ κ.ά.) και δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν προχωρούν τους διαγωνισμούς για τη συντήρησή τους, προκειμένου και με τον τεχνητό αυτό τρόπο να εμφανίζεται μείωση των εξόδων των νοσοκομείων. Κατήγγειλαν ακόμα ότι στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά (γάζες, γάντια κ.λπ.), αλλά και διαμαρτυρίες του προσωπικού για υλικά κακής ποιότητας.

Το ΣΕΝΕ ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο στο χαράτσι των 5 ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα, αλλά και στην ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία του νοσοκομείου. Τέλος, κατήγγειλαν τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και ότι σε θέσεις προϊσταμένων έχουν διοριστεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το ΣΕΝΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή στάση εργασίας (8.30 π.μ - 12.30 μ.μ.) για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στην 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ