Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Σε κινητοποιήσεις που θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές -συλλαλητήρια, με τρακτέρ, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών- προχωρούν, από τη Δευτέρα 24 Γενάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας.

Με αποφάσεις που παίρνουν Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπές Αγώνα προσδιορίζονται οι ημερομηνίες, οι χώροι και η μορφή των κινητοποιήσεων, οι οποίες προβάλλουν το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο, που καθορίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που έγινε, πριν μερικές μέρες, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, μέχρι στιγμής, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Δευτέρα, 24/1, στα Τρίκαλα (11 π.μ., συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία).
  • Τρίτη, 25/1, στα Φάρσαλα (11 π.μ., συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία), στην Ορεστιάδα,(10.30 π.μ., συγκέντρωση, με αγροτικά μηχανήματα, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα).
  • Τετάρτη, 26/1, στην Καρδίτσα (12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία), στην Ελασσόνα (11 π.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία), στη Λέσβο, (11 π.μ., συγκέντρωση στη πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης). Πέμπτη, 27/1, στη Λάρισα (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ), στην Αλεξανδρούπολη (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ).
  • Παρασκευή, 28/1, στην Αγιά της Λάρισας (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία), Αργος (συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, με τη συμμετοχή αγροτών από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).
  • Σάββατο, 29/1, στον Τύρναβο (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία).

H ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας, αγωνιστικά, την αντίθεσή τους στην ΚΑΠ της ΕΕ, που τους ξεκληρίζει και στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να διεκδικήσουν και να επιβάλουν την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων τους και, ταυτόχρονα, να προβάλουν τη διέξοδο και την προοπτική, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων - εμποροβιομηχάνων - μεγαλοαγροτών, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Καλεί, επίσης, τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον αγώνα με τους μικρομεσαίους αγρότες, στήνοντας ένα κοινό, λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα δώσει δύναμη και προοπτική στην κοινή πάλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τη Δευτέρα ξεκινούν το στήσιμο των μπλόκων σε όλη τη χώρα(2017-01-21 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό πρόγραμμα(2011-01-28 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες(2009-05-14 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τα συλλαλητήρια(2007-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ