Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Επιβεβαιώνει την υπολειτουργία μουσείων

Την υπολειτουργία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οποία αναφερόταν δημοσίευμα του «Ρ» στις 14/1, επιβεβαιώνει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού σε προφορική επικοινωνία με την εφημερίδα. Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟΤ - μέσω του γραφείου Τύπου - αναφέρει ότι περίπου του 40% του μουσείου δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού... και έριξε το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών από το οποίο αναμένεται έγκριση για προσλήψεις. Πάντα βέβαια γίνεται λόγος για συμβάσεις, δηλαδή για συνέχιση της εργασιακής ομηρίας.

Ωστόσο το ΥΠΠΟΤ διαψεύδει ότι στο μεταξύ αναζητήθηκαν «εθελοντές» για την πλήρη λειτουργία του μουσείου. όπως ανέφερε ο «Ρ» στο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου «δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο». Είναι προφανές ότι το «δεν γνωρίζουμε» δεν σημαίνει και πολλά για το αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο ή όχι.

Τέλος, το ΥΠΠΟΤ διαψεύδει ότι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (ΜΒΠ) στη Θεσσαλονίκη έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται καθαρά για «παιχνίδι» με τις λέξεις που σίγουρα δεν τιμά το υπουργείο. Θυμίζουμε ότι για το θέμα του ΜΒΠ κατέθεσε Ερώτηση το ΚΚΕ στις 4/1 η οποία δημοσιεύθηκε στις 5/1 στο «Ρ». Στην Ερώτηση διαπιστωνόταν ότι λόγω της λήξης των συμβάσεων το ΜΒΠ «θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες μέρες» (σ.σ. χωρίς αντίδραση από το ΥΠΠΟΤ). Ουσιαστικά αυτό συνέβη! Διότι μέχρι και τις 8/1 η μόνιμη έκθεση του μουσείου παρέμενε κλειστή, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο οι τρεις αίθουσές της, καθώς και η περιοδική έκθεση του εικαστικού Κ. Ξενάκη, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του μουσείου. Ολο το υπόλοιπο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αρα, τα ερωτήματα γίνονται... περισσότερα, μετά την απάντηση του ΥΠΠΟΤ: Πότε θα λειτουργήσουν κανονικά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ