Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ»
Προωθεί περικοπή στους μισθούς

Μετά τις προσπάθειες μείωσης των μισθών κατά 15% στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης και για τους εργαζόμενους στο τυπογραφείο του Ομίλου στο Κιλκίς κατά 25% από την «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη, σειρά έχει ο όμιλος «Αττικές Εκδόσεις». Η εργοδοσία στις «Αττικές Εκδόσεις» εκβιάζει με περικοπή των μισθών στο σύνολο των εργαζομένων μέχρι και 15%. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Αττικές Εκδόσεις» και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θ. Φιλιππόπουλος, με επιστολή του προς τους εργαζόμενους αναφέρει ότι προτίθεται να προχωρήσει στις μειώσεις μισθών.

Στην επιστολή προς τους περίπου 300 εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς των «Αττικών Εκδόσεων» ο Θ. Φιλιππόπουλος ανακοινώνει την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων «προκειμένου να αποφύγουμε τις όποιες περιπέτειες και αφού έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια περικοπών από όπου αυτό ήταν εφικτό, είτε αφορά προμηθευτές είτε εξωτερικούς συνεργάτες είτε εν γένει τη διαχείριση των πόρων του ομίλου».

Οι αποδοχές που παραμένουν σταθερές είναι αυτές των 1.000 ευρώ μεικτά, ενώ από 1.000 μέχρι 2.500 ευρώ μεικτά η μείωση ανέρχεται στο 10%. Από 2.500 ευρώ και πάνω μεικτά, η αντίστοιχη περικοπή φτάνει τα 15%. Να σημειωθεί ότι ήδη η εργοδοσία μέσα στο καλοκαίρι έχει προχωρήσει στην απόλυση περίπου 10 εργαζομένων. Παράλληλα, στην επιστολή του ο Θ. Φιλιππόπουλος δε δεσμεύεται ότι δε θα προχωρήσει και στην απόλυση εργαζόμενων.

Στον Ομιλο «Αττικές Εκδόσεις» απασχολούνται περίπου 300 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και εκδίδει 17 περιοδικά (ανάμεσά τους τα «Bazar», «Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι», «Casaviva», «Madame Figaro», «Τηλέραμα», «Τηλεθεατής» κ.ά.), καθώς και την οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή την επιστολή που στάλθηκε στους εργαζόμενους του Ομίλου, «ως συνέχεια της απόπειρας πολλών εργοδοτών για μονομερή βλαπτική μεταβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και καταστρατήγησης της ισχύουσας ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΠΗΤ - ΣΕΠΤ», με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους «να μην υπογράψουν καμιά μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και αμοιβές τους». Χτες σε έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στις «Αττικές Εκδόσεις» κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ