Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νευρικοί ... ένορκοι

Σκηνή απ' την ταινία «Ο νευρικός εραστής»
Σκηνή απ' την ταινία «Ο νευρικός εραστής»
Ο Γκάρι Φλέντερ σκηνοθετεί το δικαστικό θρίλερ «Οι ένορκοι», που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Τζον Γκρίσαμ, μετρ του δικαστικού θρίλερ. Η ταινία θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μια νεαρή χήρα κατηγορεί μια πανίσχυρη βιομηχανία όπλων για το θάνατο του άντρα της κατά τη διάρκεια μιας ληστείας. Η αγωγή αυτή θα μπορούσε να της φέρει εκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να κερδηθεί με την κατάλληλη ομάδα ενόρκων. Δικηγόρος της είναι ο ηθικός Γουένταλ Ρορ, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει το «σύμβουλο ενόρκων» Ράνκιν Φιτς, που έχει στήσει ένα κέντρο παρακολούθησης με την ομάδα του και ελέγχει τους πιθανούς ενόρκους, προκειμένου να βρει τις αδυναμίες τους! Στόχος του είναι να διαμορφώσει το «τέλειο» Σώμα ενόρκων που θα ψηφίσει υπέρ του πελάτη του. Δε γνωρίζουν, όμως, ότι ένας από τους ενόρκους έχει το δικό του σχέδιο για να επηρεάσει τους υπόλοιπους. Επιπλέον, μια μυστηριώδης γυναίκα προσεγγίζει τους Ρορ και Φιτς και τους ανακοινώνει ότι η ετυμηγορία μπορεί να... αγοραστεί! Ετσι, ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι... Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέιτσελ Βάις, Ντάστιν Χόφμαν, Τζιν Χάκμαν.

Μια προσωπική ματιά του Γούντι Αλεν πάνω στις ερωτικές σχέσεις, καθώς και ένα ιστορικό ντοκουμέντο για την αγάπη στα 70 είναι η ρομαντική κομεντί «Ο νευρικός εραστής» (ή «Ανι Χολ»).

Ο νευρωτικός και ανάρμοστος κωμικός Αλβι Σίνγκερ ερωτεύεται την εξίσου νευρωτική και ανασφαλή Ανι Χολ, μια ανερχόμενη καλλιτέχνιδα που προσπαθεί να ανθίσει στο χώρο της σόουμπιζ. Η ταινία ακολουθεί τα ίχνη της σχέσης τους από την πρώτη τους γνωριμία μέχρι το χωρισμό τους, κάνοντας αναφορά στις παιδικές αναμνήσεις, στην απαισιοδοξία, στις νευρώσεις, στα ψυχικά και ερωτικά άγχη που τους συντροφεύουν στην καθημερινότητά τους. Οι ήρωες ταλαντεύονται ανάμεσα στο συναίσθημα και τη δυσκολία των σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να κατανοήσουν τις αιτίες που οδηγούν στο χωρισμό. Παίζουν: Γούντι Αλεν, Νταϊάν Κίτον, Τόνι Ρόμπερτς, Κάρολ Κέιν(ΒΟΥΛΗ TV, 22.30).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ