Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ»
Απεργία ενάντια στην εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας

Πλατιά συμπαράσταση από πολλά ταξικά συνδικάτα

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή εργατών της εταιρείας σε παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή εργατών της εταιρείας σε παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση
Με μεγάλη επιτυχία οι εργάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία, πραγματοποίησαν και περιφρούρησαν τη χτεσινή 24ωρη απεργία τους, στην εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ», στον Ασπρόπυργο, παρά την τρομοκρατία και τις απόπειρες εκβιασμού και εκφοβισμού των εργαζομένων απ' την πλευρά της εργοδοσίας. Η απεργία αποφασίστηκε την περασμένη Κυριακή 2 του Γενάρη, μετά από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ενάντια στην εκ περιτροπής τετραήμερη εργασία που προωθεί η εργοδοσία επικαλούμενη μείωση δραστηριότητας, επειδή μέρος της δόθηκε σε ανταγωνιστή της.

Χτες, λοιπόν, από νωρίς το πρωί, μαζικά και μαχητικά, οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» βρέθηκαν μπροστά από το εργοστάσιο, απαιτώντας άμεσα να σταματήσουν τα αντεργατικά σχέδια. Εκεί, η εργοδοσία, με δικούς της ανθρώπους, επιχείρησε να κάμψει τους απεργούς. Επιπλέον, είχε καλέσει και την Αστυνομία, η οποία ήταν παρούσα από την αρχή της απεργιακής κινητοποίησης. Μετά απ' αυτό, η εργοδοσία προχώρησε σε εκβιασμό, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την εκ περιτροπής εργασία για δύο μήνες και να λήξουν την απεργιακή κινητοποίηση ή αλλιώς τα μέτρα θα επεκταθούν και θα διατηρηθούν επ' αόριστον. Μάλιστα, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους να ...ψηφίσουν πάνω σε αυτή την πρότασή της. Οι εργαζόμενοι την απέρριψαν και συνέχισαν την απεργία τους.

Το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» πραγματοποίησαν νέα Γενική Συνέλευση, όπου και προχώρησαν σε εκτίμηση του αγώνα τους. Εκεί, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και να κλιμακώσουν τον αγώνα, προωθώντας το σύνολο των αιτημάτων τους και απαιτώντας να υπάρξουν μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, να γίνουν αποδυτήρια, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Σαββατοκύριακων και υπερωριών κλπ.

Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τους εργάτες της «Γενικής Ανακύκλωσης» βρέθηκαν τα ταξικά συνδικάτα. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και του Φαρμάκου βρέθηκαν στο πλάι των μεταναστών εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ