Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Θέατρο του παραλόγου και των ... συμφερόντων

Η βία στους αγωνιστικούς χώρους, το φαινόμενο που χρόνια τώρα επιμελώς αρνούνται οι αρμόδιοι να το δουν στην πραγματική του διάσταση, να το αναλύσουν στη βάση της αιτίας - αιτιατού και να παραδεχθούν το οφθαλμοφανές πλέον, ότι πηγάζει, έχει σχέση και συντηρείται από τα όσα πρεσβεύει ο επαγγελματικός αθλητισμός, ήταν για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής. Αλλωστε, όπως έχουν δείξει, μέλημα των αρμοδίων είναι πάντα να προστατευτεί το προϊόν (κάτι που φάνηκε και χτες).

Για μια ακόμη φορά (όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν) ένας αγώνας μπάσκετ όπως ο χτεσινός μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, στιγματίστηκε από έκτροπα, τραυματισμούς, εκκένωση των κερκίδων και τελικά κατάντησε παρωδία, αφού ξεκίνησε απόγευμα και ολοκληρώθηκε μεσάνυχτα. Η ρίψη αντικειμένων από πλευράς οπαδών των γηπεδούχων 3' πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (σκορ 47-37) είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των διαιτητών, του κ. Χριστοδούλου, στο μέτωπο, αλλά και τον ελαφρύτερο από την ίδια αιτία του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Αποτέλεσμα ήταν οι διαιτητές να αποχωρήσουν και να ζητήσουν την εκκένωση των εξεδρών. Κάτι που επιτεύχθηκε αφού προηγουμένως παίχτηκε ξανά το θέατρο του παραλόγου. Η εκκένωση έγινε με αργούς ρυθμούς αφού υπήρχε τουλάχιστον 5.000 κόσμος στο γήπεδο, ενώ περίπου 300 από αυτούς δεν αποχωρούσαν με τίποτα και χρειάστηκε η επέμβαση αρχικά του προπονητή του ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλου και των παικτών της ομάδας και μετέπειτα της αστυνομίας. Αίσθηση προκάλεσε και η στάση των διαιτητών που αρχικά έδωσαν διορία 30'-45' για την εκκένωση των εξεδρών και μετά (όταν οι 300 αρνούνταν να βγουν) 10' προκειμένου να μην υπάρξει οριστική διακοπή, ωστόσο στο τέλος αποφάσισαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι με καθυστέρηση 2.30 ωρών με σοβαρό ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού των παικτών, αλλά και τη γενικότερη αναστάτωση (οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πτήση). Την ίδια ώρα πληροφορίες (που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα olapaok gr. αλλά και σε άλλα αθλητικά σάιτ) έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία ανθρώπων της διοίκησης του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλο, σύμφωνα με τις οποίες ο τελευταίος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί ο αγώνας. Κάτι βέβαια που (εάν αληθεύει) φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των παραγόντων και των αρμοδίων του αθλήματος για προάσπιση των συμφερόντων τους είτε αυτά είναι η μη τιμωρία της ομάδας, είτε η προστασία του ίδιου του προϊόντος.

Για την ιστορία πάντως να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, αφού επικράτησε τελικά του ΠΑΟΚ με 79-60. Το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός, που νωρίτερα δε δυσκολεύτηκε στο ΟΑΚΑ να επικρατήσει του Αρη με 87-58, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ