Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον προαστιακό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους που συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες ενάντια στις συνέπειες των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που πετσοκόβουν ακόμα πιο πολύ μισθούς και δικαιώματα, ιδιωτικοποιούν και απελευθερώνουν τις μεταφορές σε βάρος συνολικά του λαού. Επίσης, χτες το μεσημέρι σιδηροδρομικοί προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην Αθήνα, στην οδό Καρόλου.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών (στο πλαίσιο 6ωρης στάσης εργασίας) έγινε συνάντηση εκπροσώπων των συνδικάτων αστικών συγκοινωνιών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Χ. Τσιόκα, χωρίς όμως να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Δε δέχτηκαν να γίνουν χτες γενικές συνελεύσεις όπως πρότειναν οι ταξικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι αυτών των πλειοψηφιών προχώρησαν σε σπασμωδικές ενέργειες, συνεχίζοντας τη στάση εργασίας πέρα από τη λήξη της χωρίς καμιά προηγούμενη απόφαση (στην κατεύθυνση αυτή δεν κινήθηκαν μπλε λεωφορεία ή τρόλεϊ και μετά τη λήξη της στάσης εργασίας). Ετσι, προσπαθούν να εκτονώσουν τις τεράστιες πιέσεις που δέχονται από τους εργαζόμενους και να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τις σημερινές εξελίξεις. Στην πράξη είναι ενέργειες ενάντιες στην ανάγκη κλιμάκωσης οργανωμένων, ταξικών αγώνων. Παράλληλα, αυτές οι πλειοψηφίες ενώ δήθεν διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική, στην πράξη στηρίζουν την πολιτική απελευθέρωσης των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Από τη μεριά τους, οι ταξικές δυνάμεις στις συγκοινωνίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη βδομάδα: Τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας, την Τρίτη 21 Δεκέμβρη, στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ., την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη όπως τη Δευτέρα και την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη όπως την Τρίτη και πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης. Καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό της δράσης με το σύνολο των εργαζομένων για να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών - λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης λαϊκής οικονομίας και θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και άλλα.

Στο Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη για την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό της παραπέρα δράσης. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην επισκευαστική βάση του Πειραιά (Παρνασσού 6).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ