Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΜΕ 2011
Οργανώσου στο συνδικάτο σου, συσπειρώσου στο ΠΑΜΕ

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της νέας χρονιάς

Το ημερολόγιο του ΠΑΜΕ για το έτος 2011, με φωτογραφίες από την πλούσια αγωνιστική χρονιά που πέρασε και τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων στην οργάνωση των εργαζομένων, βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία. Το ημερολόγιο κοστίζει 5 ευρώ και διατίθεται από τις τοπικές Γραμματείες και τα συνδικάτα και στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το περιεχόμενο του ημερολογίου αποτυπώνει τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν Ομοσπονδίες και κλαδικά συνδικάτα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στην πολιτική που παίρνει τα πάντα από τους εργαζόμενους για να τα δώσει στους μεγαλοεργοδότες. Μέσα από τις κυριότερες αφίσες που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, αλλά και τις φωτογραφίες, στο ημερολόγιο «καταγράφονται» όλες οι μεγάλες πανεργατικές απεργιακές μάχες που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι με μπροστάρη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συλλαλητήρια ενάντια στην ακρίβεια, η συναυλία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα «Ενα τραγούδι για τον αγώνα», οι αγώνες των ναυτεργατών στους καταπέλτες των πλοίων και η ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους και νέους, οι κοινοί αγώνες Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων κ.ά.

Κεντρικό ζήτημα που αναδεικνύει το φετινό ημερολόγιο είναι η ανάγκη να προχωρήσει η οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά και η κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, σπουδαστών, γυναικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το εξώφυλλο του ημερολογίου έχει επιλεγεί η αφίσα του ΠΑΜΕ, που γράφει: «Εργαζόμενοι, άνεργοι: Οργανωθείτε στο συνδικάτο σας, ελάτε σε επαφή με το ΠΑΜΕ». Το ημερολόγιο του ΠΑΜΕ θα συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και είναι επιπλέον η διακίνησή του μια ακόμη παρέμβαση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.








Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ