Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ
Προσπάθεια να κρυφτεί η πραγματικότητα

Το ...κρέας ψάρι «βάφτισαν» χτες ο υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Χ. Αηδόνης και γγΑ Πάνος Μπιτσαξής, διαφημίζοντας τα κυβερνητικά σχέδια για τον Αθλητισμό

Κόσμο ιδανικό και μάλιστα αγγελικά πλασμένο προανήγγειλαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης, και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής, με θέμα τα μελλοντικά σχέδια της Πολιτείας για μαζική άθληση. Με εμφανή σκοπό να κρυφτεί για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα πίσω από μεγαλόπνοα, αλλά αμφιβόλου επιτυχίας σχέδια (όπως έχουν δείξει τα παραδείγματα του παρελθόντος), οι δυο αρμόδιοι του Αθλητισμού προσπάθησαν να πείσουν για το ...αγνό των προθέσεων.

Την ώρα που η ΓΓΑ σχεδιάζει την επιβολή οικονομικού αντιτίμου στη χρήση των Εθνικών Γυμναστηρίων (ΕΑΚ) από το λαό, οι δυο εκπρόσωποι της κυβέρνησης έκαναν λόγο για σχέδιο μαζικής άθλησης (!). Την ώρα που τα κολυμβητήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και στα χρέη, ο υφυπουργός Υγείας και γγΑ μίλησαν για τη δημιουργία «δεκάδων ή και εκατοντάδων σημείων άθλησης σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλη του Ιούνη».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάσει σχεδίου προωθεί την περαιτέρω τσιμεντοποίηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα (βλ. περίπτωση έκτασης Ελληνικού), τα δύο μέλη της έκαναν λόγο για «εκμετάλλευση όλων των ελεύθερων χώρων». Μίλησαν για «δυνατότητα άθλησης όλων των πολιτών» ακόμα και των ΑμΕΑ, τη στιγμή που μόλις λίγες μέρες πριν σωματεία τους κατήγγειλαν την αδιαφορία των κυβερνώντων για τον λεγόμενο Ειδικό Αθλητισμό. Εκαναν λόγο για «χτύπημα κατά της παχυσαρκίας», που φέρνει πρώτη την Ελλάδα στις σχετικές λίστες, την ώρα που για μια ακόμη φορά γίνεται εμφανής η απουσία ενός ολοκληρωμένου και επιστημονικά καταρτισμένου προγράμματος σχολικού αθλητισμού. Προέταξαν οι αρμόδιοι το ενδιαφέρον τους «για να αθλείται όλη η κοινωνία», ωστόσο όμως ούτε οι ίδιοι δεν ήταν σε θέση να πουν πώς θα συμβεί αυτό, αφού δεν παρουσιάστηκε κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες γυμναστές παραμένουν χωρίς δουλειά και με θολό μέλλον.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να κρύψουν το γεγονός ότι και οι δυο είναι εκπρόσωποι της πολιτικής που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το κόμμα τους (ΠΑΣΟΚ) όσο και από τη ΝΔ, με βασικό άξονα τη στήριξη του αθλητισμού ως εμπορεύματος και προϊόντος για εκμετάλλευση που θα λειτουργεί με όρους ανταποδοτικότητας και θα αποτελεί το μέσο για τα κέρδη κάποιων (π.χ. σύνδεσή του με τον τουρισμό, κάτι που παραδέχθηκε και χτες, παρά την προσπάθεια να βαφτιστεί το «κρέας ψάρι», και ο Χρήστος Αηδόνης).

Είναι η ίδια πολιτική που ενώ χαρίζει χρέη στους επιχειρηματίες του Αθλητισμού, δεν περισσεύουν ούτε ψίχουλα για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Που παραδίδει για εμπορική εκμετάλλευση ελεύθερες εκτάσεις (π.χ. περίπτωση Ελληνικού) και εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν με χρήματα του λαού (βλ. περιπτώσεις Ολυμπιακών Εργων), ενώ παραμένουν απαγορευμένα για χρήση από το λαό μέχρι να βγουν στο σφυρί. Που έχει εδώ και χρόνια δώσει τη ...χαριστική βολή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα σωματεία της γειτονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ