Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στις 8 Δεκέμβρη

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου προχωράνε οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ, αύξηση εισιτηρίων, μείωση μισθών και προσωπικού, κατάργηση δρομολογίων. Την ίδια μέρα απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ενάντια στο νόμο, που πρόσφατα ψηφίστηκε.

Συγκεκριμένα απεργούν οι εργαζόμενοι σε: ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός), τραμ, μετρό, ΟΣΕ και προαστιακός. Θα γίνει κοινή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στον ΗΛΠΑΠ την απόφαση πήρε η γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι στήριξαν την πρόταση που έγινε με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και προβλέπει και μία 48ωρη απεργία τη μέρα που θα έρθει για συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Στο μεταξύ, προχτές, οι ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ απέστειλαν στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξώδικα με τα οποία καταγγέλλουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο πλαίσιο του αντεργατικού - αντιλαϊκού νόμου που ορίζει την κατάργησή τους και τη διαπραγμάτευση από μηδενική βάση!

Να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ενώ ψηφίζουν ναι στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης, την ίδια ώρα δεν προχωρούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγώνα. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι στόχος τους είναι η εκτόνωση των αντιδράσεων. Από την άλλη μεριά, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες παρατάξεις του χώρου και σε συντονισμό της αγωνιστικής δράσης με όλους τους κλάδους, με πλαίσιο αιτημάτων που έρχεται σε ρήξη με το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών και των φορέων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ