Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΑΣΕΒΕ
Η Κυριακή είναι μέρα αργίας!

Την Δευτέρα το πρωί στη Νομαρχία Αθήνας η παράσταση διαμαρτυρίας

Αμεση απάντηση στη νέα επιχείρηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών για κατάργηση της αργίας της Κυριακής δίνουν οι ταξικές δυνάμεις με πρώτο βήμα την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 29 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Αθηνών. Την παράσταση διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας τη λειτουργία των καταστημάτων στο δήμο της πρωτεύουσας και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, δηλαδή δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη εκτός από την καθιερωμένη τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, με πρόφαση εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων. Είναι η δεύτερη φορά που η Νομαρχία αναλαμβάνει να «εκτελέσει» την αργία της Κυριακής καθώς πριν δυο χρόνια είχε επιχειρήσει και πάλι να λειτουργήσουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή, προσπάθεια που εμποδίστηκε από τις ταξικές δυνάμεις στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, το ΠΑΜΕ, την ΟΒΣΑ, αλλά και άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας.

«Απαράδεκτη απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει κερκόπορτα για την άλωση της αργίας της Κυριακής, να δημιουργήσει εμπορικές επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων και να οδηγήσει ακόμα περισσότερες από αυτές στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους στην ανεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ κάτω από την πίεση των αυτοαπασχολούμενων και των εμποροϋπαλλήλων.

Η ΠΑΣΕΒΕ

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ «καταγγέλλει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, που σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, αποφάσισαν να επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκέμβρη. Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια, με στόχο την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο του κέντρου της Αθήνας, βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση. Τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων το άνοιγμα στις 12 Δεκέμβρη είναι τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες της οδού Ερμού και Κολωνακίου.

Αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπεί και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας! Κοροϊδεύουν και προσβάλλουν όσους αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όταν ισχυρίζονται ότι τα μαγαζιά του κέντρου πρέπει να ενισχυθούν επειδή τους δημιουργούν πρόβλημα οι διαδηλώσεις. Κάνουν πως δε βλέπουν ότι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει από την αναδουλειά και τα χρέη.

Καλούμε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους.

Δηλώνουμε ότι το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και το Αντιμονοπωλιακό Κίνημα των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - μικρών Εμπόρων, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ θα αντιπαλέψουμε με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και τον αφανισμό των μικρών καταστημάτων.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις Ενώσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους να κινητοποιηθούν και από κοινού να αντιδράσουμε στο μέτρο που είναι αρχή για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ για το εορταστικό ωράριο(2015-12-29 00:00:00.0)
Μέτωπο υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας(2013-11-05 00:00:00.0)
Ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη»!(2012-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ