Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Βοήθεια της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΜΟΣΧΑ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ανοίγει ο δρόμος διέλευσης των θωρακισμένων οχημάτων των αμερικανοΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων, με προορισμό το Αφγανιστάν, από τη Ρωσία, προκειμένου να μειωθούν οι διελεύσεις από το Πακιστάν, που το τελευταίο διάστημα αποδεικνύονται επιζήμιες για τις δυνάμεις κατοχής. Η συμφωνία μεταφοράς δεν αφορά σε όπλα των κατοχικών δυνάμεων, ωστόσο δείχνει τη διάθεση της Ρωσίας για ενεργότερη ανάμειξη στο Αφγανιστάν, στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων.

Στο εσωτερικό του Αφγανιστάν κλιμακώνονται οι συγκρούσεις Ταλιμπάν και κατοχικών στρατευμάτων, που συνεργάζονται με τον αφγανικό στρατό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, δύο μήνες μετά οι αρχές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα ευρύτατης νοθείας, τα οποία ωστόσο μπορεί να αναθεωρηθούν λόγω νέας έρευνας που διατάχθηκε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο αντίπαλος του εγκάθετου Προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, φέρεται να κερδίζει 90 περίπου έδρες από τις 249 της Εθνοσυνέλευσης, με το 1/3 των ψήφων.

Παράλληλα, σε πολεμικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας προχωρά ο κυβερνητικός στρατός του Πακιστάν, εναντίον περιοχών που χαρακτηρίζονται «προπύργια των Ταλιμπάν», στοχοποιώντας τις περιοχές των φυλών και κυρίως την κοιλάδα Σουάτ. Στην περιοχή του Μπαλουχιστάν αυξάνονται οι καταγγελίες σχετικά με εκτελέσεις πολιτικών προσώπων και διαφωνούντων με την κυβερνητική πολιτική από εταιρείες ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται επίσης και για απαγωγές, ενώ οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν πόλεμο μεταξύ ιδιωτικών στρατών και «μαχητών».

Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαού στο Πακιστάν προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ