Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Διεκδικήσεις στη λογική της εμπορευματοποίησης

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα ο ειδικός αθλητισμός των ΑμΕΑ

Eurokinissi

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα ο ειδικός αθλητισμός των ΑμΕΑ
Kινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού με ολιγόωρη συμβολική κατάληψη, αλλά και συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο πραγματοποίησε χτες η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ ΑμΕΑ) με σκοπό την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα εκκρεμεί η κρατική επιχορήγηση του 2008, ενώ δεν έχει δοθεί ολόκληρη ούτε η φετινή, με αποτέλεσμα αρκετά σωματεία αλλά και αθλητές να βρίσκονται σε δεινή θέση.

Ωστόσο και παρά τα αποτελέσματα της συνάντησης μελών της Ομοσπονδίας και υπουργού η ουσία είναι ότι για μια ακόμη φορά κανένα φως δε διαφάνηκε για επίλυση των γενικότερων ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν τον αθλητισμό για τα Ατομα με Αναπηρία. Είναι προφανές ότι η Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ώστε να αποφορτιστεί το τεταμένο κλίμα που υπάρχει στα σωματεία για τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τα αναγκάζει να φυτοζωούν.

Το σίγουρο είναι ότι η ΕΟΑΜ ΑμΕΑ επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά μόνο στο οικονομικό θέμα, αφήνοντας εκτός συζητήσεων μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το γενικότερο πλαίσιο διεκδίκησης για το λεγόμενο ειδικό αθλητισμό που αποτελεί σημαντικό κομμάτι των Ατόμων με Αναπηρία όχι μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας.

Η Ομοσπονδία δείχνει για μια ακόμη φορά να βαδίζει στη ρότα της εμπορευματοποίησης του «ειδικού αθλητισμού» (π.χ. διεκδίκηση επιχορήγησης για τις επιτυχίες και τα μετάλλια) και όχι στο πλαίσιο του αθλητισμού ως δικαίωμα και ανάγκη για όλους.

Οσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, ο Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την 1 Δεκέμβρη θα δοθεί στην Ομοσπονδία το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του 2010, ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους Παραολυμπιονίκες και τα σωματεία θα πάρουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το 50% από τη φετινή επιχορήγηση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για λύση στο πρόβλημα της επιχορήγησης του 2008 μέσα στο 2011, ενώ για το θέμα διευκόλυνσης των αθλητών των εθνικών ομάδων για την προετοιμασία τους ενόψει Λονδίνου 2012 και το θέμα αποσπάσεων των καθηγητών Φυσικής Αγωγής επισήμανε ότι θα τα παραπέμψει στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ