Διαδηλώσεις φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο νέο «μνημόνιο της Παιδείας», μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
Icon |
Ολο το προηγούμενο διάστημα οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποίησαν εξορμήσεις και ενημέρωσαν τους φοιτητές και τους σπουδαστές για το νέο νόμο - πλαίσιο, αλλά και συνολικά για την πολιτική της κυβέρνησης, που αφαιρεί κάθε δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι συνέχεια των προηγούμενων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που απ' την αρχή της χρονιάς καλεί σε ξεσηκωμό για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.
Σημειώνουμε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους να στηρίξουν το σημερινό συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Προχτές, οι δυνάμεις τους ΜΑΣ στην Πάτρα έκαναν κατάληψη στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, διεκδικώντας δωρεάν μετακίνηση για όλους. Σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ σημειώνει ότι «η κινητοποίηση αυτή αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των επιβατών, φοιτητών και μη. Αρκετοί συμφοιτητές μας εντάχθηκαν στις κινητοποιήσεις εκείνη τη στιγμή και διεκδίκησαν δωρεάν μετακίνηση». Σύμφωνα με το ΜΑΣ, η διοίκηση του ΚΤΕΛ ακινητοποίησε τελικά τα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα και αρκετοί φοιτητές να αναγκαστούν να μετακινηθούν με ταξί προς το πανεπιστήμιο.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο παιχνίδι της συκοφάντησης της κινητοποίησης εντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη της ΠΑΣΠ και της ΕΑΑΚ», που όπως καταγγέλλει το ΜΑΣ επιχείρησαν να «χρεώσουν» στους φοιτητές που αγωνίζονται για δωρεάν μετακίνηση την «ακινητοποίηση» των λεωφορείων που αποφάσισε η διοίκηση του ΚΤΕΛ.
«Εκ του πονηρού και με στόχο να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά τους είναι και η στάση των τοπικών ΜΜΕ, που παρουσιάζει σκηνές με τους φοιτητές να αντιπαρατίθενται με άλλους επιβάτες. Είναι αποσπασματικές και δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών - του πατρινού λαού συνολικά, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του ΜΑΣ και της κινητοποίησής μας», καταγγέλλει το ΜΑΣ στην ανακοίνωση.