Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Συνεδρίαση σε τεταμένο κλίμα

Νέο επεισόδιο στο γνωστό έργο «αντιπαραθέσεις επιχειρηματιών - παραγόντων» αναμένεται να έχουμε σήμερα, αφού θα διεξαχθεί (15:00) το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πυροδοτούν συχνά πυκνά - με γεωμετρική μάλιστα πρόοδο - όξυνση της κόντρας. Είναι γνωστά όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Συμπεριφορές και αναφορές που προκάλεσαν (με αρκετή καθυστέρηση) και την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου. Ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ζήτησε (νωρίτερα το είχε πράξει ο Παναθηναϊκός) το ηχητικό υλικό της επίμαχης συνεδρίασης. Κίνηση που οδήγησε στον ορισμό έκτακτου ΔΣ.

Να θυμίσουμε πως η διοίκηση της Λίγκας υποστηρίζει πως «η διατύπωση των συνομιλιών στο ΔΣ γίνεται κατόπιν συγκεκριμένων αποφάσεών του» (!) και για να δοθούν τα πρακτικά «μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει» είναι το ΔΣ. Θέση η οποία εγείρει επιπλέον (και νομικά) ζητήματα.

Στο καταστατικό (άρθρο 20, παράγραφοι 6 και 7) ορίζεται ξεκάθαρα, αφ' ενός, ότι «οι συνεδριάσεις στενογραφούνται ή/και μαγνητοφωνούνται και οι αποφάσεις καταχωρούνται στο βιβλίο πρακτικών του ΔΣ». Αφ' ετέρου, ότι «με ευθύνη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ, τα πρακτικά κάθε συνεδριάσεως διανέμονται αμελλητί σε όλα τα μέλη του με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδία δε ηλεκτρονικά μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα συνεδριάσεως»...

Την ήδη τεταμένη κατάσταση - αρκετοί εκτιμούν ότι - πιθανόν να οξύνουν περισσότερο και αφορμές που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο. Π.χ. οι κατηγορίες της ΑΕΚ για όσα αντιμετώπισε η ομάδα στην Τούμπα (είναι πιθανόν σήμερα να προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων) ή/και η διακοπή της αναμέτρησης Εργοτέλης - Ολυμπιακός.

Οπως και να έχει, αιτία και αιτιατά πυροδοτούν φιτίλια και δίνουν αφορμές ή/και αιτίες για ελεγχόμενες ή μη εκρήξεις, εντός και εκτός γηπέδων... Και το ενδιαφέρον όσων - επίσημα - παρουσιάζονται σαν «πυροσβέστες» δεν είναι το λανθασμένο και επικίνδυνο των συνειδητών συμπεριφορών αλλά ότι μειώνεται η εμπορικότητά του...

«Το πρωτάθλημα καταρρέει και χάνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του, ιδίως όταν υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες περί καθαρότητας χωρίς στοιχεία. Πώς να πάμε στους χορηγούς μας και να ζητήσουμε να αυξήσουν τις επιχορηγήσεις τους όταν παραδεχόμαστε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό και ανταγωνιστικό;» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, Στ. Αδαμίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση. Ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, επεσήμανε ότι «μας ενδιαφέρει η γενικότερη ευρυθμία του επαγγελματικού αθλητισμού. Και βεβαίως, επαγγελματικός αθλητισμός με τέτοιες σκιές δεν μπορεί να υπάρξει. Υπονομεύει ακόμα και τις σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στο χώρο του ποδοσφαίρου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ