Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών

Από προηγούμενη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από προηγούμενη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν σήμερα, στις 11 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Αθήνας. Απαίτηση και αιχμή της κινητοποίησης είναι η ανάγκη μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εκπαιδευτικούς, ανάγκη που επανέρχεται οξυμένη, μετά και τη νέα σύμβαση που ήρθε στη δημοσιότητα (για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται μέσω του ΕΣΠΑ) που δημιουργεί νέα κατηγορία ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών ...αμειβόμενων με ημερομίσθιο!

Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται μέσω ΕΣΠΑ θα πληρώνονται μόνο τις μέρες λειτουργίας του σχολείου, η πληρωμή τους θα γίνεται με μεγάλες καθυστερήσεις (λόγω χρονοβόρων διαδικασιών) και υπογράφουν μια σύμβαση που ...δεν αναγράφει το ποσό του μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν.

Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους εκπαιδευτικούς όχι μόνο παραμένουν (κόντρα στην αίσθηση που είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ), αλλά γενικεύονται, με πολλαπλάσιους αναπληρωτές και ωρομίσθιους στα σχολεία φέτος για να καλυφθούν τα κενά, αλλά και με νέες κατηγορίες ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών που δημιουργούνται, με κατακερματισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Με αφορμή τις συμβάσεις του ΕΣΠΑ, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαιτεί:

«Εδώ και τώρα: Πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής! Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών με μισθό του νεοδιόριστου 1.900 ευρώ και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ