Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αυξάνει την πίεση για αντιδραστικές αλλαγές

Εχασε 550.000 ψήφους σε σχέση με το 2009 και ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών σαν επιβράβευση της πολιτικής της!

Σε αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση για να προχωρήσει άμεσα τις αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές», ταυτόχρονα με τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου «μεταφράζει» η ηγεσία της ΝΔ το αποτέλεσμα που πήρε την περασμένη Κυριακή.

Μέσα σε κλίμα τεχνητής ευφορίας, που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται από την απώλεια μισού και πλέον εκατομμυρίων ψήφων (550.000), σε σχέση με τις εκλογές του 2009, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δήλωσε χτες: «Ο ελληνικός λαός ζήτησε χθες (σ.σ. την Κυριακή) την αλλαγή πορείας, ώστε να πάμε σε μια διαφορετική πολιτική, που να συνδυάζει μέτρα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας, όπως αυτά που έχουν ληφθεί (...) με μέτρα για την ανάπτυξη, που δεν έχουν ληφθεί και πρέπει να ληφθούν άμεσα».

Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών για τις προθέσεις της ΝΔ, ο εκπρόσωπος επανήλθε και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υπογράμμισε ότι «αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να κλιμακώσουμε ακόμα περισσότερο τις πιέσεις, τη δημοκρατική πειθώ, όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν οι θεσμοί της δημοκρατίας μας, για να πεισθεί η κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της».

Την ίδια ώρα, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει την κάλπικη αντιμνημονιακή δημαγωγία, προσδοκώντας ότι θα παραπλανήσει και θα υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο στο β' γύρο. «Θεωρούμε ότι το μήνυμα αποδοκιμασίας του μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα επαναληφθεί και την επόμενη Κυριακή», αποφάνθηκε ο εκπρόσωπος, εμμένοντας στο εφεύρημα της «αντιμνημονιακής ψήφου».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις για το αν στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, σύμφωνα με τη λογική της, εντάσσεται και το ΚΚΕ, παραδέχθηκε ότι «η ΝΔ μίλησε για ψήφο εναντίον του μνημονίου, αλλά είχε μια διαφορετική προσέγγιση από ό,τι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας»...

Την Κυριακή, οι συνδυασμοί της ΝΔ στις περιφέρειες συγκέντρωσαν 1.750.000 ψήφους, ενώ πριν από ένα χρόνο όταν η ΝΔ είχε υποστεί τη πιο βαριά ήττα είχε ψηφιστεί από 2.295.000 ψηφοφόρους. Μεγάλες απώλειες υπέστη το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια της Αττικής, όπου συγκέντρωσε το 20% (από 28% πριν από ένα χρόνο), αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παρ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε τη μείωση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις δύο ποσοστιαίες μονάδες προκειμένου να υποστηρίξει ότι η «αναγεννημένη και ανανεωμένη ΝΔ ένα χρόνο μετά την πιο βαριά ήττα της στην ιστορία του κόμματος με αρχηγό τον Α. Σαμαρά αναλαμβάνει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι μπορεί να «είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας μπήκε στο δεύτερο γύρο (...) αλλά το απόλυτο ποσοστό της ΝΔ στο λεκανοπέδιο δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ