Δευτέρα 8 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι σημερινές επιλογές

Το δράμα εποχής «Τα χρόνια της φωτιάς», σε σκηνοθεσία Μάικλ Χόφμαν θα μεταδώσει απόψε στις 21.00 η ΕΤ-1.

Βρισκόμαστε στη Αγγλία του 17ου αιώνα. Ο Ρόμπερτ, ένας γιατρός ταπεινής καταγωγής, καταφέρνει, χάρη στις ικανότητές του, να κερδίσει την εύνοια του βασιλιά και μια άνετη ζωή σε έπαυλη που του έχει παραχωρηθεί με τον όρο να παρέχει κάλυψη στον ηγεμόνα προσποιούμενος τον επίσημο αρραβωνιαστικό της Σίλια, της ευνοούμενης βασιλικής ερωμένης. Ο γιατρός θα χάσει τη βασιλική εύνοια και θα εκδιωχθεί από την αυλή, όταν, παραβαίνοντας τη συμφωνία, ερωτεύεται την Σίλια. Φτωχός ξανά, ο Ρόμπερτ θα πιάσει δουλειά σε ένα θεραπευτήριο που ίδρυσε ο παλιός του φίλος Τζον Πιρς, όπου θα γνωριστεί και θα κάνει σχέση με μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, την Κάθριν, η οποία λίγο αργότερα θα πεθάνει φέρνοντας στον κόσμο την κόρη τους. Σύντομα ο Ρόμπερτ θα βρεθεί ξανά στο Λονδίνο, όπου θα δώσει μάχες, ως γιατρός, για να αναχαιτίσει την επιδημία της μεγάλης πανώλης που θερίζει τον πληθυσμό της πόλης. Οταν κάποιος ζητάει να μάθει το όνομά του αυτός θα δώσει το όνομα του Τζον που εν τω μεταξύ έχει πεθάνει και έτσι ο Ρόμπερτ, με άλλο όνομα και μεταμφιεσμένος, θα βρεθεί ξανά στην αυλή του βασιλιά, προκειμένου να βοηθήσει στη αντιμετώπιση της τρομερής αρρώστιας που δε φαίνεται να κάνει διακρίσεις...

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σαμ Νιλ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μεγκ Ράιαν, Πόλι Γουόκερ, Ιαν Μακ Κέλεν

Στις 19.10 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ακραίοι ταξιδιώτες». Τίτλος του επεισοδίου «Η κλίμακα του Κασμίρ - Ινδία». Το Κασμίρ είναι γενικά ένα σημείο απροσπέλαστο, όμως ένας έμπειρος σκιέρ ελεύθερου στυλ γνωρίζει πολύ καλά τις πλαγιές των Ιμαλαΐων. Θα διασχίσει με τα σκι του παρθένες πλαγιές σε υψόμετρο πάνω από 15.000 πόδια. Στη λίμνη Νταλ θα κάνει μια στάση να θαυμάσει την όμορφη τοποθεσία αλλά και να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Στις 20.50 θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3 η σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξίδια στην άκρη του κόσμου». Στο επεισόδιο αυτό θα παρουσιαστεί η «Αφρική: Μαδαγασκάρη». Ογδόντα εκατομμύρια χρόνια πριν, η Μαδαγασκάρη αποκολλήθηκε από την Αφρική. Αποκομμένα από την κυρίως γη, τα τυχερά πλάσματα που έφτασαν στις ακτές της Μαδαγασκάρης ξεκίνησαν ένα περίεργο ταξίδι. Η εκπομπή απαθανατίζει τους πιο διάσημους κατοίκους της Μαδαγασκάρης. Περίεργα πλάσματα που ζουν μέσα σε ένα ανάποδο δάσος και μια ακανθώδη έρημο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ