Κυριακή 31 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ιωάννης Σκάνδαλος

Χειρουργός, διδάκτορας Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

«Στον τομέα της υγείας, που μπορώ να μιλήσω ειδικότερα, η κατάσταση είναι θλιβερή, δυστυχώς. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η δωρεάν υγεία στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έχει απαξιωθεί, ενώ έχει γιγαντωθεί υπέρμετρα η ιδιωτική υγεία τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και αυτό ειδικά στη χώρα μας σε σχέση με άλλες. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ πονηρή και ύποπτη, καθώς είναι βεβαίως αντιληπτό ότι το κόστος της ιδιωτικής υγείας είναι πολύ υψηλό και δυσβάστακτο ή απαγορευτικό για τους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι μοιραία θα οδηγηθούν στις ιδιωτικές ασφάλειες περίθαλψης και γιατί όχι και στις ιδιωτικές ασφάλειες σύνταξης. Φαίνεται ότι σε εθνικό επίπεδο γίνεται εκχώρηση της ασφάλισης, περίθαλψης και συνταξιοδότησης σε κερδοσκοπικούς φορείς, ενώ κι αυτή η λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων μπαίνει πλέον σε κερδοσκοπική βάση.

Στον Καλλικράτη προβλέπεται σύμπραξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία κέντρων υγείας και νοσοκομείων, καθώς και άλλων φορέων κοινωνικών παροχών και όπως είναι βέβαια αντιληπτό, με γνώμονα το κέρδος.

Επειδή είμαι με τη μεριά αυτών που συνεχίζουν να θεωρούν ότι η υγεία και η κοινωνική προστασία των πολιτών είναι αγαθά μη εμπορεύσιμα, πρέπει να παρέχονται από την πολιτεία και πρέπει να προσφέρονται ποιοτικά απλόχερα σε όλους χωρίς διάκριση, χωρίς διαχωρισμό θρησκείας, φυλής, χρώματος και οικονομικής κατάστασης, η θέση μου είναι στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Το μέλλον δεν ανήκει στους χρηματοπιστωτές και στους κερδοσκόπους, ανήκει στους Ανθρώπους, στη Νέα Γενιά. Καλώ όλους σε επαγρύπνηση, εγρήγορση και συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ