Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Εκβιάζουν ακόμα και με αναβολές χειρουργείων

Τροφή για τον αποπροσανατολισμό του λαού δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Χωρίς αναγκαία υλικά για τη θεραπεία των ασθενών κινδυνεύουν να μείνουν για μια ακόμα φορά τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της πολιτικής που εγκαταλείπει την Υγεία στα νύχια των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Χτες οι προμηθευτές ανέστειλαν τις παραδόσεις υγειονομικού υλικού, ενώ με αναστολή παραδόσεων - και μάλιστα ακόμα και του στοκ υλικών - απειλούν και οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπαιδικού υλικού, ξεκινώντας σήμερα απ' τον «Ευαγγελισμό».

Στο έδαφος που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν διαμορφώσει (παραδίδοντας τα νοσοκομεία στα μονοπώλια του φαρμάκου και στους μεγαλεμπόρους ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού υλικού), εντείνονται οι εκβιασμοί σε βάρος της υγείας του λαού. Χαρακτηριστική είναι επιστολή που έστειλε χτες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπαιδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) στο διοικητή του «Ευαγγελισμού». «Επειτα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΠΑΣΥΠΟΥ της 8ης Οκτωβρίου 2010, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, θα αποσύρουμε τις παρακαταθήκες των ορθοπαιδικών υλικών απ' το νοσοκομείο μας, οι οποίες μας ανήκουν. Γι' αυτό σας παρακαλούμε εγκαίρως, να μην προγραμματίσετε χειρουργείο για αύριο και τις επόμενες ημέρες», αναφέρει κυνικά η επιστολή (σ.σ. τα υπογραμμισμένα σημεία ανήκουν στους συντάκτες της επιστολής).

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε χτες με μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ξεκαθάρισε την προσήλωση του υπουργείου στην πολιτική των περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών και της στήριξης των συμφερόντων των μεγαλοπρομηθευτών και φαρμακοβιομηχάνων.

«Ο στόχος για την αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμάκων στο 30% της συνταγογράφησης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας», είπε ο υπουργός προκαλώντας την ικανοποίηση της ΠΕΦ, οι εταιρείες - μέλη της οποίας διακινούν κατά κύριο λόγο γενόσημα φάρμακα. Οι εκπρόσωποι φαρμακοβιομηχάνων ζήτησαν μεταξύ άλλων να υπάρχουν κλειστοί προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία και δημιουργία Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων πριν την έναρξη των διαγωνισμών για τις προμήθειες.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου προσπάθησε να δώσει τροφή σε σενάρια αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χτεσινή «διαφωνία» μεταξύ του υπουργού Α. Λοβέρδου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκου Πολύζου που ... αναιρούσαν ο ένας τα λεγόμενα του άλλου σχετικά με τη διάρκεια των ρυθμίσεων που έχουν γίνει για τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζει νέες περικοπές(2010-09-30 00:00:00.0)
Απειλές των προμηθευτών για διακοπή φαρμάκων(2009-07-16 00:00:00.0)
Οι ασθενείς πληρώνουν το «μάρμαρο»(2009-01-13 00:00:00.0)
Στραγγαλίζουν ταμεία και νοσοκομεία(2008-11-07 00:00:00.0)
Οι προμηθευτές απειλούν με απόσυρση των υλικών(2001-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ