Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αναγκαίος ο αντιμονοπωλιακός τους συντονισμός

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στην επιτάχυνση της παράδοσης μεταφορών - συγκοινωνιών στα μονοπώλια. Στόχος που εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών του οποίου η συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή από μέρα σε μέρα.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και διαδήλωσαν μαζί έως το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία, που όμως φρόντισε να λείπει. Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το κύριο, κατά την άποψή μας, είναι ο συντονισμένος αγώνας. Ο αγώνας όλων των εργατών και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ και παντού. Χωρίς ενιαίο συντονισμένο ταξικό αγώνα, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά», είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να πράξουν αναλόγως.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών εξακολουθεί να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους, αποσιωπώντας ότι το ξεπούλημα του ΟΣΕ είναι συνειδητή επιλογή ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την ΠΟΣ «κατά παντός υπευθύνου» για την κατασπατάληση «εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων» και την «κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση». Τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών ανέδειξε, μιλώντας χτες στους διαδηλωτές της Αθήνας και ο Πέτρος Παναγούλιας, μέλος της Γραμματείας Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Αυτές ακριβώς οι δύο γραμμές μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, της υποταγής και της αντίστασης στα μονοπώλια βγαίνουν στο προσκήνιο με αφορμή και τις τριήμερες εργασίες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣ που ξεκινά σήμερα.

Την ανάγκη ο αγώνας του κλάδου να στραφεί ενάντια σε όποιους θέλουν τις μεταφορές εμπόρευμα ανέδειξαν και οι δυναμικές παρεμβάσεις που έκανε το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, χτες, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Πάτρας και Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ