Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
«Είναι το δικό μας Φεστιβάλ»

Παρέες φοιτητών και μαθητών, νέοι κάθε ηλικίας, από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, πέρασαν κατά χιλιάδες τις πύλες του Φεστιβάλ. Της μεγάλης γιορτής της νιότης και της ελπίδας για το μέλλον. Μιας γιορτής με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, που χτες για τελευταία ημέρα άνοιξε τις πόρτες του στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Πριν ακόμα πέσει ο ήλιος, παρέες νέων, ανηφόριζαν από την πύλη προς την κεντρική σκηνή, το λαϊκό στέκι, τους χώρους παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, του κινηματογράφου, τις θεατρικές σκηνές, τη διεθνούπολη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, o χορός, οι θεατρικές παραστάσεις, τα αφιερώματα στο πολιτικό τραγούδι αλλά και η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ.

«Το φεστιβάλ είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα προβλήματα που έχει η νεολαία σήμερα. Ειδικότερα για εμάς τους νέους εργαζόμενους που σήμερα βιώνουμε μια άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Είναι σίγουρα μία εναλλακτική πρόταση», μας είπε

«Το φεστιβάλ φέτος είναι ξεχωριστό. Παρακολουθώ τις δραστηριότητές του εδώ και πολλά χρόνια. Σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να αφυπνιστείς από τον ύπνο του δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης, φοιτητής στο Οικονομικό.

«Είμαι μετανάστης. Ζω πέντε χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Ερχομαι για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, κι αυτό που με έκανε να μπω στη διαδικασία είναι γιατί δεν αντέχω άλλο. Εδώ και πέντε μήνες είμαι άνεργος. Ηρθα κυρίως για να ακούσω τη συζήτηση που αφορά στην οικονομική κρίση και πώς αυτή επηρεάζει εμάς τους εργαζόμενους, τους μισθούς και τα δικαιώματά μας», ανέφερε ο Γιάννι από την Αλβανία.

«Το φεστιβάλ είναι πολύ καλή ευκαιρία για να εκφραστεί ο κόσμος, να διασκεδάσει, να ξεχάσει τα προβλήματά του. Επίσης είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος για να διασκεδάσει ο απλός λαϊκός κόσμος, που δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να δει τραγουδιστές, θέατρο και κόσμο. Αυτό που εντυπωσίασε εμένα γιατί έρχομαι για πρώτη φορά, είναι το πλούσιο περιεχόμενο εκδηλώσεων, Τρεις ημέρες γεμάτες μπορείς πραγματικά να κάνεις ό,τι θέλεις», ανέφερε ο Σταύρος από το Περιστέρι.

«Ερχόμαστε από το 1995 στο Φεστιβάλ. Για εμάς είναι μια κοιτίδα πολιτισμού που απευθύνεται σε όλο το λαό, με πολύ φθηνό εισιτήριο με πολύ ωραίες πολιτιστικές προτάσεις. Αυτό που για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό είναι ότι στήνεται από τα ίδια τα μέλη της ΚΝΕ, κι αυτό δείχνει ότι η συλλογική δουλειά έχει αποτελέσματα. Είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του κόσμου και τη δική μας» ανέφεραν ο Στέλιος και η Γεωργία ερχόμενοι από τους Αγίους Αναργύρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ